Когато посланици или държавни секретари застанат пред комисията по външни

...
Когато посланици или държавни секретари застанат пред комисията по външни
Коментари Харесай

Сенатор Ранд Пол: Срещу недипломатичната дипломация

Когато посланици или държавни секретари застанат пред комисията по външни връзки на Сената, аз ги апелирам да опишат какви промени в политиката са реализирани вследствие на глобите на Америка против Русия, Китай, Иран или Северна Корея.

Към днешна дата никой чиновник на нашето държавно управление не е съумял да опише промени в държанието, дължащи се на глобите, които постановяваме. Отговорът, който получих и който беше непосредствен до отговора, е, че глобите при президента Барак Обама подтикнаха Иран да седне на масата за договаряния, с цел да изковат съглашението за Съвместния изчерпателен проект за деяние (JCPOA). Може би. Но някой може да възрази, че примамката за унищожаване на глобите в действителност докара Иран до масата.

Твърде постоянно мощни гласове от двете страни на пътеката наподобява имат вяра, че налагането на от ден на ден и повече наказания ще промени политиката на съперника, вместо да схващат, че в действителност предлагането за унищожаване на глобите може да трогне нашите съперници.

Когато съглашението с Иран беше контрактувано в началото, имах подозрения. Чувствах, че Съединени американски щати можеха да упорстват за по-постепенно освобождение на иззети средства на Иран въз основа на продължаващото съблюдаване на пакта. Но с течение на времето инспекторите откриха, че Иран се придържа към рестриктивните мерки за обогатяване на уран.

Всъщност най-шумната рецензия към Иран не беше, че те анулираха JCPOA, а по-скоро тяхното продължаващо създаване на балистични ракети, които не бяха лимитирани в JCPOA.

Впоследствие администрацията на Тръмп се отдръпна от JCPOA, не тъй като Иран избягваше пакта, а тъй като той създаваше и подобряваше оръжия, които не бяха контролирани от пакта. Но акцията за оптимален напън на Тръмп и тогавашния държавен секретар Майк Помпео в действителност не повлия или промени ни минимум държанието на Иран, нито напускането на съглашението с Ислямската република.

Вместо това, в случай че желаем контракт за балистични ракети с Иран, първото нещо, което би трябвало да създадем, е да попитаме за какво Иран създава балистични ракети.

Иранците живеят в свят, доминиран от нуклеарни сили. Европа, Съединени американски щати, Русия, Китай, Израел, Пакистан и Индия имат нуклеарни оръжия. Освен това Иран вижда сунитските шейхства като свои съперници.

При какви условия Иран би избрал да ограничи балистичните си ракети, до момента в който близките сунитски шейхства усъвършенстват личните си ракети и разполагат с американски войски?

Всеки, който съществено желае пакт за балистични ракети с Иран, би трябвало да разбере, че такова съглашение в никакъв случай няма да се случи сред Съединени американски щати и Иран, в случай че то не включва сунитските шейхства. Полезна дипломатическа цел би била провеждането на районен разговор сред страните в Близкия изток.

Сега някои може рационално да настояват, че Съединени американски щати могат да употребяват премахването на глобите като инструмент за договаряния единствено в случай че глобите са наложени преди всичко. Достатъчно почтено. Но макар че сме налагали наказания на Иран, Русия, Китай и Северна Корея в продължение на десетилетия, има малко воден от Съединени американски щати разговор по отношение на търговията с облекчение на глобите за смяна на политиката. Руско-украинската война би трябвало да даде такава опция.

Вместо това най-силните гласове в Сената не престават да крещят за определянето на убийството на цивилни в Украйна като геноцид, като че ли това по някакъв метод ще тласне руснаците на масата за договаряния.

Противно на това, което настояват тези шумни сенатори, прокарването на роман, който в последна сметка изисква съветските водачи да бъдат съдени в Хага за военни закононарушения и затворени вечно, надали ще улесни договарянията.

Никой не слага под въпрос, че войната е предизвикала и продължава да предизвиква смъртни случаи на цивилни или че Русия е почнала войната и е нацията агресор в нарушаване на всички интернационалните правила (не е наложително редакцията на Поглед Инфо да е съгласна с мненията на автора).

Но геноцидът има определение; това е всеобщо ликвидиране на етническа или религиозна група хора. За тези, които желаят да дефинират убийството на цивилни от Русия като геноцид, по какъв начин биха дали отговор на изказванието на Япония, че атомните бомбардировки над Хирошима и Нагасаки са били геноцид? За благополучие на Съединени американски щати, Япония не беше в положение да направи сходни твърдения; провалянето на Япония беше безусловна капитулация.

Но множеството войни не приключват с абсолютно предаване. Повечето войни приключват посредством договаряния.

Сега хората, които желаят да дефинират убийството на цивилни в Украйна като геноцид, също се опълчват на договарянията в Украйна. Те настояват, че не би трябвало да има договаряния, до момента в който всеки руснак не напусне цялата украинска територия. Не се колебая в искреността на тълпата, която се афишира срещу договаряния и е за война до победа, само че някой също би трябвало да оцени по какъв начин в последна сметка ще наподобява Украйна, в случай че тази война се проточи безпределно.

В допълнение към 100 милиарда $, които към този момент са изпратени от данъкоплатците на Съединени американски щати в Украйна, мощните гласове срещу договарянията към този момент приказват за проект за възобновяване на Украйна на стойност трилиони долари. Предполагам, че считат, че Китай ще продължи да ни заема парите.

Едно нещо е несъмнено обаче: вместо 1 до 2 % рента върху парите назаем, които изпращаме по въздуха до Украйна, процентът евентуално ще бъде двойно по-висок. Миналата година лихвите на Съединени американски щати по нашия дълг бяха към 400 милиарда $. Очакванията са, че лихвените проценти в Съединени американски щати ще продължат да се повишават до над един трилион $ годишно през идващото десетилетие, като в последна сметка надвишават това, което харчим за нашата войска.

За тези, които се застъпват за безкрайна интервенция във всяка непозната война на планетата, може би е рационално да попитат дали нашата национална сигурност се усъвършенства посредством заплащания по дълга, които надвишават нашите разноски за защита.

Без договаряния до победа наподобява на позиция без мир до абсолютно предаване. Отново и още веднъж тактиката за нови и нови наказания се оказа неефективна. Шумните, блъскащи се в гърдите (хора) на Капитолийския рид може да имат вяра, че са благородните, само че до момента в който унищожаването на Украйна продължава, историята в последна сметка може да ги осъди като наивни.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР