Когато попаднете на подобно заглавие, вероятно бихте се ужасили от

...
Когато попаднете на подобно заглавие, вероятно бихте се ужасили от
Коментари Харесай

Защо котките изоставят или изяждат малките си?

Когато попаднете на сходно заглавие, евентуално бихте се ужасили от това, че котките могат да изоставят или да изядат дребните си. Не си мислете сходно нещо, тъй като вероятността те да го създадат е доста дребна. Те не са канибали по природа и даже са доста грижовни майки, които рядко се отделят от дребните си, до момента в който те не навършат 6-месечна възраст и към този момент не са задоволително огромни, с цел да могат сами да си набират храна.

Все отново има и случаи (подчертаваме, че не са процедура, а рядкост), в които котките или техните татковци могат да посегнат на дребните си. Ето какви са хипотетичните аргументи за сходно държание, с цел да знаете по какъв начин можете да го предотвратите.

1. Котката е гладна

Когато една котка е гладна, тя не би разполагала с задоволително мляко, с цел да може да отгледа своето поколение. В нейната природа е обаче тя да направи всичко допустимо това да се случи и разумното ѝ решение е, че е по-лесно да се оправи с 4 гърла, в сравнение с с 5, да вземем за пример. Да, не наподобява изключително хуманно, само че като се замислите, е по-добре да оцелеят 4 котета, в сравнение с всички 5 (според нашия пример) да умрат от апетит.

2. В котилото има болно или незадоволително развило коте

Отново изборът на майката би бил верен, в случай че тя изостави болното коте или даже в случай че го изяде за да оцелее останалото ѝ потомство. В сходни случаи котката инстинктивно схваща, че ще има повече храна за останалите ѝ котета и шанса им за оцеляване ще е по-голям в случай че те са задоволително сити. Много по-вероятно е тя да изостави болното коте, в сравнение с да го изяде, като причина за сходно деяние ще е за да се спре развиването на микроби при оставянето на мъртвец наоколо до котилото. Ако котката е отглеждана в двор, то тя ще търси метод да реалокира котилото си и единствено ще изостави обреченото коте, само че в случай че е затворена в жилище, то вие просто няма по какъв начин да ѝ предоставите сходен избор.

3. Котката е прекомерно млада, с цел да бъде грижовна майка

 Котенца

Да, сходно на хората, не всеки път младите майки са подготвени да бъдат виновни родители, което важи в цялостна мощ и за котките, които нямат навършени още 1 година. Те са способни да раждат, само че нямат построени майчински инстинкти.

4. Котаракът е основният провинен

Котараците не всеки път могат да разпознаят личното си поколение, а типично по мъжки ще желаят котката още веднъж да се разгони. Добре е в сходни обстановки да запознаете бащата със личните му деца (не очаквайте той да поеме каквито и да е грижи за тях) или просто да разделите майката от бащата. За всеки случай.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР