Когато ползваме чужд компютър или се намираме в компютърна зала

...
Когато ползваме чужд компютър или се намираме в компютърна зала
Коментари Харесай

Кои са основните WEB браузъри, които трябва да познаваме?

Когато употребяваме непознат компютър или се намираме в компютърна зала е добре да знаем, че съществува способ, по който можем да работим тайно. С други думи – има нещо доста по-сигурно от това да дадем „ Изход “ в пощата си.

Някои уеб браузъри имат алтернатива за „ режим на частно сърфиране “ или „ режим на тайно “ . Пускането на тази алтернатива при другите браузъри се случва по друг метод, само че постоянно можете да я намерите някъде в настройките на самия браузър.

Режимът на тайно деактивира пазенето на историята на сърфирането, както и съхраняването на каквито и да е краткотрайни уеб данни.

Тази отбрана на персоналните данни обаче работи единствено за съответния компютър.

Уеб сървърите към момента могат да разпознават уеб страниците, които посещавате, тъй че въпреки всичко внимавайте къде влизате.

Добре е да знаете, че този режим има най-различни приложения. Ето и най-важните от тях:

Намаляване на запазването на историята на сърфиране, в това число унищожаване на автоматизираното попълване на персонални данни по всякакви уеб сайтове.

Позволява осъществяване на чисти търсения в Гугъл. С други думи, търсачката няма да ви предложи неща, които са повлияни от предходна история на сърфиране или от рекомендации на мрежи или другари.

Предотвратява инцидентното опазване на идентификационните данни за влизане в профили.

Позволява ви да си включите няколко профила по едно и също време, посредством няколко раздела. Това другояче е същинска тъга за правене, в случай че сте в естествен режим.

Предотвратява намирането на историята на търсенето от други консуматори на същия компютър.

Предотвратява появяването на евентуално неуместни и / или нецензурен връзки в оферти или табове.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР