Когато погледнем в огледалото, едно от първите неща, които забелязваме,

...
Когато погледнем в огледалото, едно от първите неща, които забелязваме,
Коментари Харесай

Ритуали, които изтриват от лицето белезите на умората

Когато погледнем в огледалото, едно от първите неща, които виждаме, е дали лицето ни наподобява изтощено.

Иска ни се тенът да е еднакъв и избистрен, а кожата да има прелестен юношески искра. Да бъдем реалисти обаче – с днешния метод на живот, това е мъчно постижимо без специфични и постоянни грижи. Напрегнатите делници, стресът, замърсяването в градовете и дефицитът на сън постоянно се изписват върху лицето.

Най-добрата ви тактика е да се наспивате добре и да се доверите на тези козметични препоръки:

1. Веднъж седмично ексфолирайте  кожата на лицето си, с цел да премахнете мъртвите кафези. Така светлината ще се отразява по-добре и лицето ще наподобява по-гладко. Движението на пръстите при нанасяне на скраба би трябвало да е кръгово с малко повече напън върху носа, брадичката и скулите.
2. Веднъж или два пъти седмично правете маска за лице.  Освен с дехидратацията, маските се борят и с други проблеми като бръчките, прекомерното омазняване на кожата и неналичието на искра.
3. Преди грима, нанасяйте  база за грим . Обикновено тя е транспарантен флуид, който изравнява тена и попълня фините линии, свива порите и приготвя кожата за безпрепятствено нанасяне на останалите артикули.
4. Използвайте почистващ артикул всяка заран , с цел да ревитализирате и освежите кожата. Изберете артикул със салицилова киселина, която оказва помощ за унищожаване на мъртвите кафези.

10 мита за подмладяването

5. Нанесете  серум с антиоксиданти  за по-равен загар и отбрана от свободните радикали. Ако имате кафяви петна, изберете избелващ артикул.
6. Редовно използвайте  хидратиращ крем .
Хиалуроновата киселина е мощна овлажняваща съставна част, която оказва помощ за
запазването на здравето на кожата. Важно е денем да употребявате крем,
осигуряващ отбрана от нездравословните слънчеви лъчи.
7. Вечер премахнете грима с  нежна почистваща емулсия или мицеларна вода , по-късно нанесете серум и най-после – овлажняващ и подхранващ крем, който подмладява кожата.

Тайните на Брус Грейсън, основният гримьор на Оскарите

1. Добавете капка  течен бронзант  към грима, с цел да постигнете огряване и намаляване на чертите на лицето.
2. Нанесете  бронзираща пудра  на скулите, носа и челото.  Идеална е за доста светла кожа, която наподобява бледа през зимата и при започване на пролетта.
3. За повече искра на бузите, изберете  кремообразен руж .
4. За по-свеж тип на зоната към очите, използвайте  коректор за прикриване на тъмните кръгове във вътрешния ъгъл на окото в по-светъл цвят.

Жертви за хубостта: Джей Ло не пие кафе и спи по 10 часа на нощ

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР