Когато поех ръководството на Българската банка за развитие си поставих

...
Когато поех ръководството на Българската банка за развитие си поставих
Коментари Харесай

Стоян Мавродиев: Българската банка за развитие е с двойно по-голяма печалбата

Когато поех управлението на Българската банка за развиване си сложих за цел, тя да се трансформира в съвременна банка за развиване. Преди това тя не беше задоволително дейна. Пожелах си да увеличим ресурса ѝ и тя да стане водеща. Това сподели изпълнителен шеф на Българската банка за развиване Стоян Мавродиев в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

По думите му банката разполага с много съществени запаси към този миг.

„ Банката означи безапелационно най-силната си година от 20-те години на своето битие. Привлякохме над 1,7 милиарда евро запас от други банки за развиване и без държавни гаранции. Това е доверие на постигнатите резултати и постоянния напредък. Имаме непрекъснато възходящ кредитен рейтинг съгласно международни рейтингови организации. Това е най-добре капитализираната банка “, похвали се Мавродиев.

Водещият означи, че има рецензии, че банката подкрепя единствено едрия бизнес. Мавродиев отхвърли и сподели, че това е подправена вест. Той изнесе данни, съгласно които над 90% от целия кредитен запас на банката е отишъл за дребни и междинни предприятия. „ Това демонстрира преднамереност и опит за операции на компании, които не са получили запас от нас “, акцентира той.

„ Това, че сме държавна банка не значи, че не би трябвало да сме печеливши “, продължи шефът на Българската банка за развиване.

„ През последната година облагата ни е двойно по-голяма, към 40 милиона лв.. Това е добре за българския бизнес и за българската страна. Планът „ Юнкер “ в България се случва през Банката за развиване “, сподели още Мавродиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР