„Когато няма заседание на Конгрес, управляващият орган е Националният съвет

...
„Когато няма заседание на Конгрес, управляващият орган е Националният съвет
Коментари Харесай

Иван Ченчев: По време на преговорите ще бъдем диалогични, балансирани и отговорни

„ Когато няма съвещание на Конгрес, ръководещият орган е Националният съвет и подобен пленум ще има в събота. Въпреки че госпожа Нинова е в оставка, тя продължава да ръководи, технологически е по този начин. " Това съобщи Иван Ченчев, член на Националния съвет на Българска социалистическа партия, в ефира на Бг он еър, като добави: „ Националният съвет ще реши дали ще препотвърди това, което предлага управлението като контактна група за договаряния за сформиране на държавно управление ", изясни той.

По връзки на поддръжката за Румен Радев Ченчев напомни, че същият Национален съвет е дал поддръжката си за втори мандат на президента и добави: „ В цялата акция бяхме в цялостна колаборация с него, провеждахме мероприятия дружно ", съобщи той.

„ На тези избори " Продължаваме промяната " се явиха като нещо ново и по тази причина получиха подобен резултат ", сподели Иван Ченчев като добави, че при последните два избора сме видели нещо сходно с партията " ИТН ". В предаването " Денят он еър " социалистът изясни, че с изключение на взетите от " Продължаваме промяната " гласове, друга причина за слабия резултат на левицата на изборите е ниската изборна интензивност.

Социалистът съобщи, че диалогът на Корнелия Нинова с Кирил Петков е протекъл по политики. „ Ние няколко пъти заявяваме, че не приказваме за постове и позиции. Нито бяхме в позиция да го вършим, нито ще го създадем, тъй като по-важни са политиките ", безапелационен бе той. „ Всички чуваме какво желаят българите, те желаят постоянен кабинет. Българите се опасяват за пенсиите си, за парите за здраве ", сподели още той като предизвести, че бюджетът за идната година е заплашен. Той изясни, че в този момент занапред следва основаването на комисии, редом би трябвало да се договаря за кабинет и в това време би трябвало да се гласоподава бюджета.

Според Иван Ченчев е редно да има съдружно съглашение. „ Ние настоявахме за такова и в 45-ия, и в 46-ия парламент, тъй като би трябвало да разпишем стратегия, която ще следваме, там би трябвало да се сближат партиите ", безапелационен бе Ченчев като напомни апела на Корнелия Нинова към останалите партии да влязат в новия парламент с подготвени ограничения във връзка с рецесиите и бюджета.

„ Българска социалистическа партия няма непреодолими червени линии във връзка с новия кабинет, само че има безусловно ясна стратегия, за която настояваме. Тя не може да бъде наречена алена линия, тъй като там са нещата, които желаят хората - преизчисляване на пенсиите, парите за здраве, промени в опазването на здравето, енергийни промени. Всичко това е в съгласие с браншовите организации, не е просто ей по този начин решено ", безапелационен бе Иван Ченчев и уточни какви ще бъдат от Българска социалистическа партия по време на договарянията - диалогични, уравновесени и виновни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР