Когато нещо изглежда като блато и мирише като блато, то

...
Когато нещо изглежда като блато и мирише като блато, то
Коментари Харесай

Една емблема във Велинград се превърна в миризливо блато

Когато нещо наподобява като тресавище и мирише като тресавище, то е тресавище. Това е резултатът от годините безучастие и безсърдечие на Община Велинград, която от 2008 година е горделив притежател на Клептуза – признакът на града.

Имахме две езера, в този момент имаме две блата!

Само спомен са бистрите води на Клептуза, в които се оглеждаха величествените зелени гори и плуваха пъстърви. Сега в мътното и мръсно огледало на езерата се оглежда общият ни позор, че допуснахме това да се случи пред очите ни! 

В момента тинята е превзела езерата от дъното до повърхността. Още е пролет, само че миризмата към този момент тежи - къде от кал, къде от отпадъци, къде от отпадни канализационни води.

Всичко това също пред очите ни, в това число пред очите на гордия притежател на Клептуза Община Велинград.

В съседство с езерата-блата друга панорама " радва “ очите: в парка се режат и кастрят десетки дървета. Според експерти дърветата са сухи и рискови и би трябвало да бъдат отстранени, с цел да не се стигне до катастрофи.

Без да оспорваме мнението на специалистите, обръщаме внимание на обстоятелството, че паралелно с преди малко отрязаните дървета от години стоят пъновете на други отрязани ели, брези, кестени, отбелясма " Темпо “.

Обаче не се виждат нови насадени фиданки, което обрича и този велинградски парк на последователното му обезличаване и изгубване. Е, ще има повече повърхност за търговски обекти! Но къде ще намерим туристи, които да идват да се насладят на блата и да се разходят из парк, където скоро няма да има къде да поседнат на сянка?!

Да, може да седнат под чадърите на някоя бира-скара и на екрана на телефона да си гледат красивите остарели фотоси от Клептуза..., написа " Блиц "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР