Когато навън захладнее, светлата част на деня стане все по-къса,

...
Когато навън захладнее, светлата част на деня стане все по-къса,
Коментари Харесай

Как да създадем уют в хола през зимата?

Когато на открито захладнее, светлата част на деня стане все по-къса, а дъждовете доминират в прогнозата за времето, у нас се поражда предпочитание да се потопим в уюта и топлината на личния ни дом. Някак доста естествено започваме да си спомняме за съвсем миналата към този момент година и да вършим проекти за идната - обсъждаме, разясняваме, вършим списъци… Затова есента е точното време да нанесем няколко нови линии в интериора на хола и да създадем удобно пространство за задушевни вечери измежду фамилията и приятелите.

Често сме се вглеждали в красивите фотоси на дизайнерските интрериорни решения. Време е да се опитаме и ние като тях да проявим творчество и креативност. В тази публикация ще стане дума по какъв начин сами можем да създадем хубав зимен интериор в хола.  



Заложете на дървените елементи

Дървото е идеалният материал, когато търсим интериорно решение, в което да има доста топлота и уют. Разбира се, най-хубав резултат от дървото ще се реализира, когато се употребява в естествения му тип. Освен това, нашумелите в последно време трендови стилове като сканди, еко, минимализъм, се придържат към това. 

Особено настоящо сега, евентуално подбудено от интериорния жанр “Лофи ”, е необработеното дърво. Виждаме го в хола като плот на, столове и други, а даже и в банята, тъй че можем да дадем воля на въображението си. Ако това не е нашият вид, само че желаеме да запазим естествената текстура на дървото, може да изберем мебел с лаково покритие.

Такива детайли на обзавеждането идеално се съчетават с по-студени цветови гами - да вземем за пример сиво и повърхности като мрамор, който е супер тренд през тази, а евентуално и през идната година.  



Създайте си уютни кътчета

Почти постоянно основният воин в хола е и като цяло - зоната за гледане на телевизия. И това е разбираемо – тук всички обичаме да се отпускаме след дълъг ден или да релаксираме през дъждовните уикенди. Съвременният дизайн съвсем напълно се стреми към монохромност, семплост и основното - комфорт. И в случай че лятото търсим повече хладина и пространство, в този момент е сезонът на топлите одеяла, плюшените възглавници и канелените аромати. Уютът се крие тъкмо в тези аксесоари и те са безспорен must have детайл за атмосферните моменти в хола. И парещ шоколад, несъмнено - за повече финес.

Освен дивана, основната роля в хола може да бъде поверена и на зоната за четене или релакс зоната, която може да обособим наоколо до прозорец с панорама или там, където се усещаме в усамотение. Добър избор е, лампион с топла светлина и масичка за кафе. За зимния сезон може да постелем топъл килим, а на масичката да запалителен ароматна свещ. Уютът в зимната вечер е обезпечен.  



Изберете топло осветяване

Осветлението дефинира атмосферата на всяка стая. За да бъде ситуацията в хола спокойна и уютна през есенно–зимния сезон, е добре да заобикаляме прекомерно ярката и студена светлина. По-добре е тя да бъде сменена с топла жълта светлина, която ще припомня за горящи свещи и няма да контрастира с останалите сезонни декоративни детайли. Много истинска и настояща концепция е прибавянето на няколко светли точки в пространството. Освен централното осветително тяло от тавана, може да разположим още няколко – в зоната за четене, стенна лампа до някоя от картините или до библиотеката, или пък настолна лампа в работния ъгъл.

Свещите не са за подценяване. Ароматни или не, те са незаменима част от уютната киновечер в хола. Запалените свещи вършат атмосферата очарователна, изпълвайки пространството с приглушена светлина и тънък мирис, а свещниците ще се трансфорат в ослепителен акцент, носещ доста характерност и темперамент на дизайна.   



Обърнете внимание на пода

Ако към момента усещаме студенина в хола и мечтаният уют някак ни убягва, би трябвало да обърнем внимание на пода. Може да сложим наоколо до дивана пълен, бухнал Той незабавно ще стопли стаята, внасяйки мекост и доста топлота. Имаме голям избор – с косъм, без косъм, от вълна, ръчно тъкан, дизайнерски, ретро… Добрият избор ще бъде този модел, който ще ни накара да се усещаме удобно и ще отговори на стила в хола.

Празната стена, която също е допустимо да е причина за неналичието на уют, може да бъде превърната в изложба. Добър вид е украсяването ѝ с картини в подобаваща цветова гама, които въодушевяват или пък може да сложим фотоси от обичани моменти. Не би трябвало да се опасяваме да опитвам. Дори и празните рамки от време на време са употребявани от дизайнерите като много автентично решение за декориране на интериора.  



Избор на тъмни, наситени цветове

Тъмните, дълбоки нюанси работят доста добре при основаването на уютна атмосфера, в която да имаме предпочитание да прекараме студена зимна вечер. Допълване на интериора с акцентни елементи в такива цветове, изключително в земната и теракотена гама, които са по този начин настоящи за сезона. Добавянето на няколко цветни детайла незабавно ще „ стопли “ пространството и то ще наподобява по-уютно и по-приятно. Ще ни се желае да останем тук в компанията на близки или пък да се усамотим с увлекателна книга и чаша благоуханен чай.

Цвят в прохладната среда може да внесем посредством текстила, посредством подобаващи на стените или  разнообразни декоративни елементи. Дори може да боядисаме обособен откъс от стената. 

Идеи за това може да бъдат открити измежду голямото многообразие на Тук ще откриете подобаващ текстил за сезона, всичко належащо за оформянето на уютни кътчета, а също и съвременни решения за осветлението. Направете своя избор и не отлагайте хубавото за след това, за различен път или за неизвестно по кое време – всеки има потребност от уют в дома си в този момент.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР