Когато направихме през 2021 година разследването заради Веселин Денков и

...
Когато направихме през 2021 година разследването заради Веселин Денков и
Коментари Харесай

Журналист: Единственото доказателство в момента са телефоните на Нотариуса, където са снимките на влиятелните приятели

Когато направихме през 2021 година следствието поради Веселин Денков и Ивайла Бакалова, осветлихме Мартин Божанов - Нотариуса. Разбра се, че има специфичен клуб, в който се влиза със специфични карти. Отварянето на този клуб съответствува с отварянето на Спациалицирания съд, тъй че това е интервала, в който стартира да работи и в никакъв случай не е функционирало като същинско заведение. 

Това разяснява пред Нова тв журналистът Николай Стайков, " Антикорупционен фонд ". 

Клиенти са му били съдии, прокурори,, всши чиновници, уточни той.

До нас са достигнали имена, които не е редно да оповестяваме, тъй като нямаме записи и доказателства. Но към избрани институции и избрани каузи Божанов и хората към него е имало доста специфичен интерес. Едната е Районната прокуратура и съд в столицата. Той е ходил на банкетите на тези институции. Много хора ги знаят тези неща, само че и доста хора желаят да се не помнят тези неща. Другите институции са Специализирания съд и прокуратура, уточни той.

Никой не проверява огранизирана незаконна група за въздействие в правораздаването, а би трябвало, разяснява той.

Една огромна част от бизнес моделя на Божанов е в това да парадира, тъй че да има имена, които се въртят и загатват, само че да не забравяме, че има няколко сфери на въздействие в правосъдната система. Най-високото е " ти си го избра ", където единомислещо беше определен Иван Гешев и по-късно единомислещо махнат. След това имаме едно малко по-ниско равнище, където би трябвало да търсим играчи, като Мартин Божанов, изясни той.

Няма по какъв начин една такава скица за въздействие в правосъдната система да съществува близо 20 години без да има съдействието на административните ръководители. Нека за се направи парламентарна комисия, която да проверява и откри нещата и всичко да става пред очите на обществото, разяснява той.

Най-важният въпрос е дали системата в този момент ще си свърши работата. Какво ще стане с няколкото телефона на Мартин Нотариуса, тъй като вътре най-вероятно са фотосите, които се демонстрират, с цел да се потвърди въздействието и другарството на високо равнище. Много деликатно би трябвало да гледаме телефоните, тъй като те са единствените доказателства сега. Аз виждам, че има голямо предпочитание да се проверява, само че никой не желае да си излезе с името, уточни той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР