Когато мрачно е... Когато слънце грее… Когато търси се душата... Надеждата е таз,

...
Когато мрачно е...
Когато слънце грее…
Когато търси се душата...
Надеждата е таз,
Коментари Харесай

Пазарджишката певица Ива Гидикова с премиера на албума „Част...

Когато тъмно е...

Когато слънце грее…

Когато търси се душата...

Надеждата е таз, която зрънце ще посее...

А музиката...

Дава, ражда и живее!

/Ива Гидикова /

 

През 2020 година излиза първият двоен солов албум на националната певица Ива Гидикова – „ Част от мен ”. Той съдържа 21 песни – 13 Пазарджишки и 8 авторски на фолклорна основа, по музика и текст на самата Ива Гидикова, обработка и аранжимент – Александър Тодоров. През 2022 година албумът печели първо място в класацията,,Надпяване ” на БНР и стратегия Христо Ботев, категория Албум на годината. 

Премиера на албума „ Част от мен ” ще бъде показана за първи път пред жителите и гостите на град Пловдив – на 3 октомври, Античен спектакъл, 19:00 ч. Публиката ще има опцията да се наслаждения на богато орнаментираните и красиви Пазарджишки песни от „ бабината ракла ” и новите авторски песни на Ива Гидикова от разнообразни фолклорни области на България, във всяка от които тя влага парченце от душата си. Александър Тодоров залага в аранжиментите на по-различни за фолклора музикални похвати и изразни средства, тъй че всяка да бъде показана съгласно характера й – от фолклорно-битова през сватбарска до,,етно ”.

В програмата на концерта ще бъдат включени и два нови сингъла –,,Там…високо ” и,,Люлчина ария ”, посредством които певицата ще се покаже в малко по – друга светлина.,,Там…високо ” е етно-рок парче и прочувствен изблик на авторката, предизвикан от доближаването с природата в една от най-чистите й същности.,,Люлчина ария ” е построена от глас, съпроводен от вокално трио, които са " гръбнакът " на пиесата. Мелодията е с огромен амбитус - отпратка към грегорианския вид пеене, подсилен с правоверен хармонизъм - преплетен с обичайния ни многоглас. 

Специални участници ще бъдат: Александър Тодоров (кавал), Маринела Рангелова, Таня Стоева, Цонка Димитрова (беквокали), Иван Георгиев (гайда), Борислав Гълъбов (гъдулка), Ивелин Божанов (тамбура/китара), Явор Куманов (акордеон), Владимир Великов (клавир), Живко Иванов (ударни).

Билети в мрежата на EVENTIM и билетен център.

Концерт-премиерата на албума се провежда от OLDBG.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР