Когато мислим за Серина Уилямс или Кристиано Роналдо, в умовете

...
Когато мислим за Серина Уилямс или Кристиано Роналдо, в умовете
Коментари Харесай

Как 12 спортни легенди се промениха през своята кариера

Когато мислим за Серина Уилямс или Кристиано Роналдо, в мозъците ни изникват фотоси от пика на кариерите им. Те обаче са се трансформирали доста от правенето на първите си стъпки в света на спорта до в този момент, както физически, по този начин и професионално. За благополучие обществените медии и интернет ни разрешават да следим тяхното развиване, както и да си спомним някои от невероятните им атлетични подвизи и рекордни резултати.

Предлагаме ви да разгледате по какъв начин тези емблематични спортисти са се трансформирали през годините.

1. Лионел Меси

 © ASSOCIATED PRESS / East News, © leomessi / Instagram

Лионел Меси стартира кариерата си през 2003 година Футболен клуб Барселона C, авариен тим за ФК Барселона. Само след 1 година и единствено на 17 години, той се причисли към старшия тим. До напускането на клуба през 2021 година той завоюва рекордните за клуба 35 трофея.
На 29 ноември 2021 година Меси завоюва своята 7-ма Златна топка, най-престижната самостоятелна премия за футболисти, като стана играчът с най-вече Златни топки в историята. Той е женен за Антонела Рокуцо, другарка от детството, и има 3 сина, Тиаго, Матео и Чиро.

2. Серена Уилямс

 © EAST NEWS, © Invision / Invision / East News

Серина Уилямс е била класирана като №1 тенисистка в света 8 пъти от 2002 година насам. Тя има няколко върха, в това число най-вече трофеи от Големия шлем на единично, на двойки и смесени двойки, събрано измежду дейните играчи.
След като получи самопризнание в спорта, Уилямс стана фешън дизайнер, кино продуцент и човеколюбец. Тя се омъжи през 2017 година за съоснователя на Reddit Алексис Оханян и дружно имат щерка Алексис Олимпия Оханян-младша.

3. Надя Команечи

 © ASSOCIATED PRESS / East News, © AP / Associated Press / East News

Надя Команечи е румънска гимнастичка, известна с това, че е първата гимнастичка, получила перфектен резултат 10,0 на Олимпийските игри. Тя беше единствено на 14 години, когато реализира това и 3 златни олимпийски медала.
Сега, на 60 годишна възраст, Надя от дълго време е пенсионирана, само че към момента се занимава с гимнастика. Заедно със брачна половинка си Барт Конър, различен олимпийски златен медалист, тя има гимнастическата академия Bart Conner, Perfect 10 Productions и няколко магазина за спортно съоръжение.

4. Марта

 © BrokenSphere / Wikimedia Commons, © CC BY 3.0, © martavsilva10 / Instagram

Марта Виейра да Силва, известна като Марта, е бразилска футболистка, която постоянно е считана за най-великата играчка на всички времена. Нейното показване на терена се отличава оттатък разделянето сред половете, защото тя държи върха за най-хубав интернационален голмайстор на Бразилия за двата пола, със 113 голова, и тя беше първият футболист от двата пола, който вкара на 5 издания на Световната купа.
В наши дни Марта играе за основания в Съединени американски щати тим Орландо Прайд, където срещна своя съотборничка, трансформирала се в избраница, Тони Пресли.

5. Кристиано Роналдо

 © ASSOCIATED PRESS / East News, © cristiano / Instagram

Откакто попадна под светлината на прожекторите през 2003 година, когато за първи път се причисли към Манчестър Юнайтед, Кристиано Роналдо счупи безчет върхове, като най-вече интернационалните голове от мъж (общо 115 ).
12 години откакто напусна Манчестър Юнайтед, той се завърна през 2021 в британския клуб и на 36 годишна възраст към момента се счита за един от най-хубавите дейни играчи в света. Личният му живот също е цялостен с победи. Той има 4 деца и бебета близнаци на път, откакто разгласи в Instagram, че дългогодишната му партньорка Джорджина Родригес е бременна.

6. Рафаел Надал

 © Dubreuil Corinne / ABACA / Abaca / East News, © FILIPPO MONTEFORTE / AFP / East News

Испанският тенисист Рафаел Надал стана експерт през 2001 на 15-годишна възраст и 4 години по-късно завоюва първата си купа от Големият шлем. Пътят му към спортна икона беше поощрен от фамилията му с чичо му Тони Надал, който го тренираше през по-голямата част от кариерата му.
Той към момента играе и до през днешния ден. На всичко от горната страна открива тенис академия в Майорка и е деен човеколюбец. След като се срещат в продължение на 14 години, той се дами за дългогодишната си партньорка Мария Франсиска Перело през 2019 година

7. Леброн Джеймс

 © ASSOCIATED PRESS / East News, © Space Jam: A New Legacy / Warner Animation Group and co-producers

Леброн Джеймс получи прякора „ Крал Джеймс “ поради изключителните му изяви като баскетболист. Често сравняван с Майкъл Джордан, Джеймс е единственият състезател, кадърен да завоюва шампионати на НБА с 3 разнообразни тима. Играе от 2003 година и продължава да събира трофеи, откакто завоюва четвъртия шампионат през сезон 2019-2020 година
Наскоро той навлезе в света на киното, като стана лице на кино лентата Space Jam: A New Legacy (2021), който има първа част от 1996 година с присъединяване на не различен, а Майкъл Джордан.

8. Били Джийн Кинг

 © ASSOCIATED PRESS / East News, © Kristin Callahan / Everett Collection / East News

Били Джийн Кинг беше тенисистка №1 в света през първите си спортни години, сред 1964 и 1980 година Освен спечелването на голям брой трофеи, Кинг стана известна с битката си за тъждество сред половете. През 1973 година тя завоюва тенис мач против мъжа Боби Ригс, който беше трансфорат във филм през 2017 година с присъединяване на Ема Стоун и Стив Карел, озаглавен „ Битката на половете “.
В момента Били Джийн Кинг живее щастливо с дългогодишната си партньорка и брачна половинка Илана Клос, с която се венча през 2018 година, на 75 годишна възраст.

9. Люис Хамилтън

 © lewishamilton / Instagram, © lewishamilton / Instagram

Люис Хамилтън мина от предимство в картинга като дете до един от най-хубавите водачи в света на Формула 1 и в историята, откакто завоюва първия си международен шампионат във Формула 1 през 2008 година Във едноименното съревнование английският водач държи голям брой върхове, в това число за най-вече победи и завършвания на подиум.
В наши дни моторните спортове не са единственият фокус на Хамилтън. Той има пристрастеност към музиката, участвайки в ария с Кристина Агилера под псевдонима XNDA, както и обич към гастрономията, показана от откриването на личния му веган ресторант, наименуван Neat Burger.

10. Юсейн Болт

 © AFP / EAST NEWS, © usainbolt / Instagram

Юсейн Болт зашемети света със скоростта си, което му завоюва признанието за най-великия спринтьор на всички времена и медийния прякор „ Мълнията “. Ямаецът е 8-кратен златен медалист от олимпийски игри и 11-кратен международен първенец.
След като се пенсионира през 2017 година, заради частична травма на подколенното сухожилие, Болт даде късмет на футболна кариера откакто игра 8 седмици за австралийския клуб Central Coast Mariners. В последна сметка той реши да не преследва друга кариера в спорта. Той е татко на щерка и момчета близнаци.

11. Роджър Федерер

 © EAST NEWS, © AELTC / FLORIAN EISELE / AFP / East News

Швейцарският тенисист Роджър Федерер е може би едно от най-признатите имена в историята на тениса. Кариерата му, която обхваща 23-годишен интервал, му донесе безчет титли и върхове, в това число 20 титли на сингъл при мъжете от Големия шлем, рекорд за всички времена, който споделя с по-рано упоменатия Рафаел Надал.
На 40 годишна възраст, швейцарецът продължава да играе и оставя своя отпечатък в областта на тениса, като изигра съществена роля в основаването на Купата на Лейвър.

12. Майкъл Фелпс

 © ASSOCIATED PRESS / East News, © m_phelps00 / Instagram

Майкъл Фелпс е някогашен спортен плувец с най-успешната олимпийска кариера от който и да е състезател в историята. По време на 5 летни олимпийски игри Фелпс завоюва общо 28 медала, 23 от които са златни.
Пенсионирането му през 2016 година на 31 години му разреши да се концентрира върху персоналния си живот и кариерата си като треньор. Същата година той се причисли към тима по плуване на щата Аризона Sun Devils като асистент треньор и се ожени за някогашната Мис Калифорния, Съединени американски щати – Никол Джонсън. Сега имат 3 сина.

Източник: aia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР