Когато мислим за музеи, сме склонни да си представяме извисяващите

...
Когато мислим за музеи, сме склонни да си представяме извисяващите
Коментари Харесай

Тези сгради изглеждат като от бъдещето, но всъщност са съвременни...

Когато мислим за музеи, сме склонни да си представяме извисяващите се гръцки колони, които вдъхват възприятие за безвремие и власт. А с цел да стигнем до тях, би трябвало да минем през купища прахуляк. Но това не е напълно правилно. Навсякъде по света започваме да виждаме възхода на музеи - великански творби на изкуството, които се трансформират в забележителна част от международната архитектура.

Вижте някои от най-футуристичните здания на музеи по света:

Museum Of Tomorrow, Рио де Жанейро



Този бразилски теоретичен музей е открит през 2015 година и е образец за стабилно развиване. Той разполага със слънчеви стълбове и капандури, предопределени да се трансформират, според от изискванията на околната среда, а съгласно специалисти, употребява 40% по-малко сила от стандартната постройка.

Също по този начин е част от обновяването на пристанищата на града за Олимпиадата през 2016 година

Cité Du Vin, Бордо



Официално открит през май тази година, Cité du Vin се трансформира в голям кран за пари. Оценката на постройката е 81.1 милиона евро.

Shanghai Natural History Museum, Шанхай



Шанхайският природонаучен музей наподобява съвсем органически с фасадите, покрити с пропусклив пласт. Тази нова постройка с повърхност 40 000 квадратни метра беше отворена за публично прилагане през 2015 година Вътре има скелет на динозавър на 140 милиона години, който е с височината на четириетажна постройка.

The Broad, Лос Анжелис



Екстериорът припомня пчелна пита, а лобито – пещера. Дизайнът на постройката е с бял външен скелет, който обгръща външните стени и покрива с 2 500 детайли от бетон, заздравен с фибростъкло, които разрешават дневната светлина да прониква деликатно навътре в музея, без да въздейства на типа на художествените произведения.

Louis Vuitton Foundation, Париж



Открита през октомври 2014 година на цена от 143 милиона $, постройката се трансформира в емблематична за Париж. Шедьовър на архитектурата и дизайна, дело на американския проектант Франк Гери, тя е място за специфични изложения и събития.

За построяването на музея, чиято архитектура прилича ветроход с издути платна, са употребявани най-нови технологии и олекотени материали, някои от които прилагани само в авиацията.

Източник: Profit.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР