Когато миналия уикенд Netflix пусна филм за Баярд Ръстин, по-голямата

...
Когато миналия уикенд Netflix пусна филм за Баярд Ръстин, по-голямата
Коментари Харесай

От бунището на историята до „Оскар“: Кой е Баярд Ръстин

Когато предишния уикенд Netflix пусна филм за Баярд Ръстин, по-голямата част от клиентите евентуално са погледнали заглавието и са се зачудили: Кой?

Но тъкмо това е повода за основаването на кино лентата.

Лентата е роман за живота на човек, който е изиграл значима роля в историята, само че чийто принос постоянно е подценяван, написа BBC.

Баярд Ръстин е основна фигура в придвижването за цивилен права в Америка, който провежда марша към Вашингтон през 1963 година, където Мартин Лутър Кинг произнася великата си тирада " Имам една фантазия ".


Докато речта и името на Кинг остават в историята, Ръстин не. Причината значително се крие в това, че той е гей – спорен избор по това време, поради който даже е бил обичай и задържан.

Филмът за живота му е продуциран от Барак и Мишел Обама, а артистът в основната роля – Колман Доминго евентуално ще се бори за " Оскар " през януари.

Необичайно е, че представянето на лентата ще се състои след премиерата й на огромен екран. Това е по този начин, защото Холивуд занапред се връща към нормалните си действия след огромните стачки, тъй че екипите имат доста задания по промотирането на филмите си.

Фактът, че доста фенове не знаят историята на Ръстин, акцентира аргументите да я опише, споделя Доминго.

" Харесва ми, че филмът се споделя просто Ръстин. Това повдига въпроса: Кой е този?

Това, че в този момент той се гледа в 238 страни, е извънредно, тъй като този човек е бил маргинализиран в учебниците по история, тъй като е бил открит гей.



Но той е архитектът на Марша към Вашингтон, основен уредник и пълководец, толкоз значима фигура освен в нашата просвета, само че и в света, която има толкоз надълбоко влияние.

Бил е заличен от историята, тъй че в този момент имаме опция да го извадим от сенките и да го сложим на напред във времето и в центъра на неговата лична история. ", изяснява Колман Доминго пред BBC.



Баярд Ръстин умира на 75-годишна възраст през 1987 година

Въпреки някои запаси от критиците във връзка с самия филм, всеобщо е мнението, че централната роля на Доминго е изключителна.

" Той ви сграбчва с експресивната си физика, а по-късно ви притегля с неотложността, копнежа и сияйната откровеност, които намерено играят по лицето му ", написа Манола Даргис от New York Times. " Това е толкоз ясна, безапелационна, външно непринудена игра, че може даже да не забележите, че той изнася целия филм съвсем самичък. "

Уенди Айд от The Guardian подчертава на " вълнуващо динамичното централно осъществяване на универсалния Доминго ", само че прибавя, че самият филм е по-скоро " чинно препускане през обстоятелствата ".

Режисьор е Джордж С. Улф, а в лентата вземат участие още Крис Рок и Си Ес Ейч Паундър, както и Джой Рандолф и Джефри Райт (и двамата са в конкуренцията за „ Оскар “, само че за разнообразни филми).

Като част от изследванията си за ролята, Колман Доминго първо учи есетата на Ръстин ( " Винаги стартирам с писаното слово ", споделя той), а по-късно гледа документални фрагменти с негови речи. " Тогава открих неговия акцент, маниера му. Гледах фрагменти по какъв начин стои прав, по какъв начин седи, по какъв начин движи ръцете си. За мен е значимо да не го подражавам, а да открия същността му. "

Продуцентската компания на Барак и Мишел Обама, Higher Ground, стои зад кино лентата.



През 2013 година президентът награди посмъртно Ръстин с президентски орден на свободата. Преди това Обама споделя за него: " Той е задоволително самоуверен, с цел да бъде това, което е, макар обстоятелството, че сигурно е щял да бъде изтласкан встрани. И това се е случвало през множеството време. "

Доминго изяснява, че Обама персонално са се " погрижили за душата на продукцията ", частично заради обстоятелството, че това е един от първите сюжети, които компанията им продуцира.

" Те бяха виновни за това филмът да получи зелена светлина и да се уверят, че разполагаме с всичко належащо, с цел да го създадем добре. Така че знам, че те четяха сюжетите и плановете, даваха бележки. Дори когато бяхме на пауза поради пандемията, те желаеха да ни сплотят, събраха ни всички в Zoom, с цел да ни вдъхновят и да кажат: " Продължавайте ", добавя артистът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР