Когато ловната страст те сплотява и пушката се носи от

...
Когато ловната страст те сплотява и пушката се носи от
Коментари Харесай

ДАЛАВЕРИТЕ В КАТ ПРОДЪЛАВАТ КОНТРОЛИРАНИ ОТ ЛИЧНИЯ ОРЪЖЕНОСЕЦ НА БОЙКО РАШКОВ -ТЕНЧО ТЕНЕВ



Когато ловната пристрастеност те сплотява и пушката се носи от верният човек няма невъзможни неща!

Не безизвестният подкупен катаджия Тенчо Тенев от десетина години е персонален оръженосец по вере на ловуване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков. За да се усеща спокоен и удволетворен за отплата и реализирани ловни резултати, Тенчо съпровожда всякога Рашков, носейки му пушките в ловните хасковски полета.

Напълно игнорирайки обстоятелството, е Тенчо Тенев е обвинен за далавери в Асеновград  и заграбване на пари,както и за държането на огромно количество муниции в жилището, На 22.10.2021г. Бойко Рашков към оня миг длъжностен вътрешен министър го назначава още веднъж за шеф на КАТ-София.

Заповедта за реанимирането на Тенчо Тенев провокирала бурни реакции освен измежду пътните служител на реда, обществото, само че и измежду политиците с цел да се стигне до такава степен Методи Лалов обществено да съобщи, че „ огромна част от отговорността в КАТ да се шири корупция и несръчност е точно на Тенчо Тенев “.

За да изясним същинските претекстове за това предопределение следва да напомним в резюме кой е Тенчо Тенев. Кариерата му стартира в „ Охранителна полиция ” в Димитровград, а по-късно той прави „лъвски скок“ и е назначен за зам.-шеф в столичния КАТ през 2008 година по времето на министър Михаил Миков. Докато е на този пост изкарва съвсем една години в отпуска по болест. През май 2011 година Тенев е освободен от заеманата служба и пенсиониран. Малко по-късно обаче завежда дело против Столична дирекция на вътрешните работи, претендирайки, че заповедта за освобождение му е връчена непозволено, до момента в който е бил болен и се е лекувал. През 2015 година Върховен административен съд го възвръща на работа по време на държавното управление на Пламен Орешарски. Тенев е възобновен на поста зам.-началник на КАТ София, а по време на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки е нараснал и поема управлението на столичния КАТ. Тенчо Тенев бе изместен от КАТ – София в Асеновград преди години със заповед на министъра на вътрешните работи. Това е станало по негова молба, в която той показал „здравословни причини“.  В средата на март 2020 година, е лишен достъпът му до класифицирана информация.

През годините към него са се вихрили всевъзможни кавги и е добре да си напомним някои от тях.

Като зам.-директорът на столичния КАТ Тенчо Тенев употребявал непозволено секретната система на Националната работа за защита “Мизия ”, с цел да минава на “зелена вълна ” през натоварените софийски кръстовища, написа в. “Стандарт ”. Вътрешното министерство се задейства, с цел да ревизира случая и съгласно проверяващите, злоупотребата със служебното състояние е безспорна, заради което Тенев е осъден с 8 месеца неодобрение.
Подчинени на Тенев разказват по какъв начин в региона на АД “Монтажи ” в непосредствена непосредственост до постройката на КАТ-София по разпореждане и със знанието на зам.-началника на КАТ София Тенчо Тенев е формиран погрешен документ, който касае застрахователно събитие на автомобил, който по думите на Тенев е „ на братовчед ми от Америка ”.

През 2016г. избухва нов скандал обвързван с информация, че пътни служители на реда са забъркани в организирането на кордон и в прикриването на трафика на противозаконни мигранти.

През 2018г. Тенчо Тенев свалил случая от бюлетина на КАТ по отношение на хванатия да кара нашмъркан с кока началник на държавен фонд „ Земеделие “.

Името му неведнъж е спрягано с недотам законни способи за споразумяване със специфични номера и разрешителни за затъмнени стъкла на лимузини.

Припомняме ви, че на 12 май 2021 година, Окръжна прокуратура – Пловдив притегли като обвинен Тенев за това, че от месец февруари 2021 година до 28 април 2021 година, в гр. Асеновград, обл. Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, което заема отговорно служебно състояние – шеф на бранш „ Охранителна полиция “ към районно управление (на МВР) – Асеновград, е превишил властта и правата си, като е нарушил наредбите на вътрешните правила за реда и изискванията за подписване на контракти за дарения, приемане и ръководство на дарения в Министерство на вътрешните работи, одобрени със заповед на министъра на вътрешните работи и е избрал реализатори за подписване на контракти за подаяние в интерес на районно управление (на МВР) – Асеновград, без да има право на това, като общата стойност на даренията е към 10 500 лв..

Тенчо Тенев е упрекнат и за това, че в дома си в с. Крум, обл. Хасково, е държал муниции за огнестрелни оръжия без съответно позволение  няколко стотици броя патрони от друг диаметър.

Установено е, че някогашният началник на столичния КАТ, който от година е началник на „ Охранителна полиция “ в Асеновград, е превишил властта си, като е избрал две компании, които да оборудват постройката на районно управление (на МВР) – Асеновград с видеокамери за наблюдаване, да доставят автомобилни елементи и консумативи, както и да правят поправки действия и други на употребени коли от районното ръководство в града. Фактурите за тези действия били издавани на община Асеновград, като Тенев подписвал част от тях от името на същата институция.

Полицейският шеф е избирал доставчиците на артикули и услуги измежду свои близки и познати, не по открития ред, като не е бил акредитиран за това от съответните длъжностни лица в Министерство на вътрешните работи, не е съгласувал покупко-продажбите, а цените са били надвишени от доставчиците по негови инструкции.

Предвиденото от закона наказване за длъжностното закононарушение, в което Тенчо Тенев е упрекнат, е отнемане от независимост от една до осем години, като съдът може да постанови и отнемане от правото да заема избрана държавна или социална служба, а за закононарушението, обвързвано с нелегално държане на муниции, законът планува наказване отнемане от независимост от две до осем години.

Заемайки новият остарял пост в КАТ, Тенчо Тенев за малко време връща добре познатите привички и порядки.

Чести „ посетители “ в кабинета на Тенев са станали позабравени през последните години медиатори работещи в региона на КАТ-София със звучните прякори „ Компира “ и „ Главата “. Двамата са от така наречен „ регистратори “ – лица предлагащи  ходатайство против възнаграждение при прилагане на услугите предлагани от КАТ-София. Техните „ услуги “ в огромна степен са свързани с осъществяването на закононарушения.

За да затвърди позициите си и най-много с цел да увеличи приходите на пари Тенев след връщането му като шеф на КАТ е почнал да разпорежда на чиновниците в регистрация на МПС още веднъж да прибират регистрационните табели, които се заплащат.  Явно остарялата скица при която познати или близки до Тенев хора се снабдяват със заветните идентични табели против подкуп работи и през днешния ден.

В началото на февруари 2022г. Тенев е взема при себе си дипломатически номера на консулството или на посолството на Република Турция.

След като напълно инцидентно чиновник на посолството се е явил в КАТ с цел да получи регистрационните номера,  с огромна изненада схваща, че табелите, които са на специфичен надзор и под необикновен доклад липсват. Запознати с случая настояват, че Тенев е прибрал табелите, като ги е дал на Георги Георгиев – шеф на вътрешна сигурност Министерство на вътрешните работи, все още обвинен за нанасяне на междинна телесна щета на сътрудник.

За да потуши абсурда, лицето от посолството на Турция е известено, че ще му бъдат доставени табелите персонално от Тенев и фактически това става  няколко дни по-късно персонално от чиновник на КАТ. Няколко дни по-късно по необясними аргументи по отношение на забавянето Тенев извиква при себе си Христо Петров и му предава табелите с предписание да се дават на посолството на Трция с обяснението, че същите са били взети от чиновници на „ Вътрешна сигурност “ Министерство на вътрешните работи.

Защо са били нужни дипломатически табели на обвинения към този момент Георгиев е въпрос, на който министър Рашков би трябвало да отговори.
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР