Когато ловецът се превърне в преследван 18-годишен опит в полицията

...
Когато ловецът се превърне в преследван 18-годишен опит в полицията
Коментари Харесай

Скандинавският хит Ловните кучета излиза на български

Когато ловецът се трансформира в преследван
18-годишен опит в полицията и гений да написа – това има норвежецът Йорн Лиер Хорст, чийто най-успешен разказ „ Ловните кучета “ ще се появи на български идната седмица в издание на „ Изида “. Писателят е най-новата международна звезда на огромната скандинавска литературна организация „ Саломонсон “, която изстреля хитови имена като Ю Несбьо, Фредерик Бакман, Софи Оксанен и Ян Гиу. С трилъра „ Ловните кучета “ Хорст завоюва най-големите награди в жанра си: „ Стъклен ключ “ – за най-хубав престъпен разказ в скандинавските страни, „ Ривертон “ – за най-хубав норвежки престъпен разказ, „ Мартин Бек “ – на Шведската академия на престъпните писатели. В сбирката си неотдавна добави и американската „ Петрона “, трансформирайки се в един от най-ярките скандинавски създатели в международен мащаб с лавинообразно възходящ брой читатели.
„ Ловните кучета “ е под напрежение трилър, с голям брой непредвидени обрати и надълбоко защитавани секрети, които държат в напрежение до последния миг.
Отличен служител на реда, основният воин Вилям Вистинг се е издигнал до поста старши контрольор. Преди седемнайсет години той е управлявал следствието на един от най-известните престъпни случаи в Норвегия: убийството на младата Сесилия Линде. Сега обаче се появяват съмнения, че доказателствата са били фалшифицирани и че в пандиза е бил пратен почтен човек. Вистинг е отхвърлен от поста си, а за медиите това е топновина. Свикнал да бъде ловецът, преследващ неразделно нарушителите, в този момент самият той е гневно и незаслужено преследван от недоброжелатели.
За да разкрие какво в действителност се е случило и да почисти името си, той ще би трябвало да организира свое лично скрито следствие благодарение на щерка си – не по-малко съобразителната и упорита кореспондентка Лине.
Случаят в допълнение се усложнява от идентичното изгубване на друга млада жена. Вистинг е заставен да се надпреварва с неумолимия ход на времето, с цел да открие изчезналото момиче и да потвърди невинността си. Но ще успее ли да се пребори с събитията?
Вече са изплатени и правата за филмовата екранизация на романа.
Йорн Лиер Хорст е роден през 1970 година в Бамбле, Телемарк, Норвегия. Преди да стане професионален публицист, сред 1995 и 2013 година работи като служител на реда в град Ларвик, като в последна сметка стига до поста началник на отдела за престъпни следствия там. Серията му от престъпни романи за Вилям Вистинг е извънредно сполучлива, откакто за напълно малко време от нея са продадени над 500 000 екземпляра в Скандинавия, Англия, Германия, Нидерландия и Тайланд.
Оценки за романа:
Йорн Лиер Хорст споделя тази история, употребявайки най-хубавите средства на жанра, без да прибягва към шаблони. Създава се чувство, като че ли книгата те прострелва от упор. – „ Дагсависен “
Блестящ престъпен разказ, който трансформира Хорст в обичан създател. – „ Ставангер Афенблад “
„ Ловните кучета “ има всичко, което бихте могли да желаете в този род: напрежение, интриги от най-заплетен тип, мощна мрежа от знаци и комплицирана психическа дълбочина както на основния воин, по този начин и на нарушителите. Всички те са основани от създател, който написа извънредно безапелационно. – „ Тьонсбергс Блад “


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР