Когато купувате продукти в магазин, можете ли да сте сигурни,

...
Когато купувате продукти в магазин, можете ли да сте сигурни,
Коментари Харесай

Съвети как да проверим качеството на храната още докато сме в магазина

Когато купувате артикули в магазин, можете ли да сте сигурни, че са потребни за вашето здраве? Диетолозите от дълго време са предложили четенето на етикетите, за жалост множеството от нас не го вършат. Какво в действителност значи „ здравословна храна “ и по какъв начин да разберете дали даден артикул е подобаващ за вас? Производителите изкушават с лозунги като: пълнозърнесто, здравословен избор, без захар или без мазнини. Въпреки това не би трябвало да им се има вяра изцяло. Ето какво да търсите в магазина:

Четете етикетите

Прочетете листата със съставките, изключително първите три. Съставките би трябвало да бъдат изброени по най-високо наличие. Така че, в случай че вашият първи приоритет са захарта, обогатеното пшенично брашно и други по-малко здравословни съставки, най-добре е да поставите продукта на рафта.

Отбележете какъв брой дълъг е описът със съставките
Богатите хора НИКОГА не си купуват тези 4 неща
Финансовото състояние постоянно е било настояща тематика измежду хората. Винаги е имало и ще има разделяне сред обществото поради финансов факт...
Прочети повече
Ако нямате време да прочетете за всяка съставна част на етикета, отбележете какъв брой дълъг е описът. Колкото по-дълъг е той, толкоз по-лош е продуктът. Здравословните артикули нормално не се нуждаят от толкоз доста подобрители и консерванти. Ако не разбирате съставките на етикета, не купувайте продукта.

Обърнете внимание на положителните мазнини

Въпреки че обръщането на внимание на наличието на мазнини е доста значимо, би трябвало да се концентрирате върху верните типове мазнини. Премахнете трансмазнините от диетата си и намалете количеството наситени мазнини в интерес на ненаситените мазнини.

Търсете артикули с надпис 100%

Проверете дали на опаковката написа, че да вземем за пример хлябът е 100% пълнозърнест. Производителите на артикули като самун и други въглехидратни артикули доста постоянно заблуждават клиентите, като пишат на опаковката, че продуктът е пълнозърнест или многозърнест. Всъщност това няма доста общо с истината, което може елементарно да се ревизира на етикета. Същото важи и за соковете. Трябва да ревизирате действителния % на сока, тъй като в случай че не е 100% нормално е най-вече захар.
Трикове, с които да разберем дали храната е прясна и качествена в магазина
Гарантира ли високата (или пък ниската) цена качеството и свежестта на продуктите на своите консуматори? Истината е, че бихме могли д...
Прочети повече
Ако едно ядене може да се подготви бързо, то не е здравословно

Здравословната храна нормално не може да бъде приготвена за по-малко от три минути. Замразените ястия на една ръка разстояние не са питателни. Ако желаете да си купите нещо необработено, за жалост ще би трябвало да прекарате известно време в кухнята, само че има артикули като чушки, които могат да се режат единствено на лентички и имате подготвена, бърза и здравословна закуска!

Проверете периода на валидност на продукта

Ако храната не се скапе след няколко дни, има възможност в нея да са добавени добавки и консерванти. Продуктите, които са обогатени, постоянно имат дълъг период на валидност. Храните с по-кратък период на валидност са по-здравословният избор.

Помислете дали купувате безогледно
Искате ли да давате два пъти по-малко пари за храна? Последвайте тези 3 съвета
Храната е главното перо в бюджета на българските семейства. Ако оставяте половината си заплата в супермаркета, само че ви се желае да пром...
Прочети повече
Магазините за хранителни артикули имат своя лична тактика, когато става въпрос къде да поставите продуктите си. Храненето на гишето постоянно е минимум питателно, само че както демонстрират многочислени потребителски изследвания, хората купуват неща, които нормално не биха купили, в случай че бяха открити другаде. По-здравословните артикули нормално са в края на магазина, с цел да изкушат клиента първо с други артикули, не безусловно здравословни, да вземем за пример чипс или сладки питиета.

Не забравяйте за фибрите

Много хора гледат на калориите като на първо нещо, когато четат етикет. Следващия път, когато пазарувате, пробвайте се да не го гледате въобще и вместо това се концентрирайте върху питателните субстанции. По-важно е да обърнете внимание на цената и качеството на продукта, само че да не забравяте да ревизирате дали продуктът има фибри за подкрепяне на храносмилането и усвояването на храната.

Проверете наличието на захар

Струва си да анализирате диетата си в това отношение, защото проучванията демонстрират, че захарта води до пристрастяване. Прекомерната консумация на захар също се отразява отрицателно на действието на мозъка и предизвиква високо кръвно налягане.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР