Когато канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигнала във Вашингтон за

...
Когато канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигнала във Вашингтон за
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл гръмна: Тръмп към Меркел на първата им среща във Вашингтон: Дължите ми $1 трилион!

Когато канцлерът на Германия Ангела Меркел пристигнала във Вашингтон за първата си среща с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп малко след встъпването му в служба, тя била призната с ненадейно обвиняване. Това написа " Уолстрийт джърнъл ".

" Дължите ми един трилион $ ", декларирал Тръмп пред канцлера. 

Вестникът се е сдобил с информацията от източник от администрацията на президента, който е бил наясно със наличието на диалозите.

Тръмп имал поради отделените от Германия разноски за защита към НАТО през последните 14 години и действително какъв брой средства е трябвало европейската страна да заплати за интервала.

Блиц припомня, че  по-рано през днешния ден американският президент намерено скастри Германия посредством няколко поста в персоналния му Туитър профил .

Въпреки че Доналд Тръмп не е първият президент на Съединени американски щати, който подлага на критика НАТО, той е първият, който приказва за опасенията си от раздробяване на организацията.

Тази седмица американският водач ще пътува до Брюксел, Белгия, с цел да вземе присъединяване в срещата на върха на НАТО.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР