Когато изпращаш оръжие на едната от страните, директно или косвено,

...
Когато изпращаш оръжие на едната от страните, директно или косвено,
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин, БСП: Когато изпращаш оръжие на една от страните, ти си част от войната

„ Когато изпращаш оръжие на едната от страните, непосредствено или индиректно, ти си част от този боен спор. “ Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от „ Българска социалистическа партия за България “ Кристиян Вигенин във връзка днешното решение на Народното събрание да се изпрати оръжие на Украйна и негативната позиция на неговата партия.

„ Ние имаме поредна позиция по този въпрос, през цялото време. По отношение на политическата оценка, ние сме осъдили експанзията на Руската федерация в Украйна, изразили сме нашата взаимност с Украйна “, напомни той.

 
Настоявахме и продължаваме да настояваме България да има друга роля в това. Защото солидарността с Украйна и украинския народ на първо място, може да се изрази и по други способи, не с даване на оръжие., което считаме, че е огромна неточност, а със подпомагане във връзка с филантропична помощ, подпомагане за възобновяване на разрушената инфраструктура... И ред други способи, основен от които е България да е една от страните, които да търсят и да упорстват за политически, дипломатически решения и за търсене на мир.
„ Ожесточаването на спора или превръщането му в един замразен спор, или една позиционна война, с нищо на никого няма да помогне. Така че, ние мислим малко оттатък днешния ден “, счита социалистът.

 
Почти никой не приказва за мир. Тук-там започнаха да се чуват гласове на европейски политически водачи, да вземем за пример Макрон, само че до този миг никой не прави съществени старания да търси кротичък излаз от този спор. Напротив, множеството приказват, че мир ще има когато Украйна победи Русия. Мисля, че това е един много доверчив метод, чиято цена ще бъде платена от украинските жители.
„ Ние най-малко не можем да си представим, че тази война би трябвало да бъде насърчавана, до момента в който се избиват руснаци и украинци. Може би до момента в който не загине и последният, който е на фронта. Това за нас е недопустимо и по тази причина ние сме срещу тази позиция “, уверен е Вигенин.

„ Към момента наподобява, че животът на това Народно заседание ще бъде прекомерно къс и ще си отиде в края на тази година. То взима решения, които имат доста дълготрайни последствия “, уточни депутатът от Българска социалистическа партия.

„ Създава се и сериозен институционален спор, защото президентът се разгласи срещу изпращането на такава помощ “, добави той.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР