Когато излезеш от пределите на България и от Перу до

...
Когато излезеш от пределите на България и от Перу до
Коментари Харесай

1 бойлер на 23 секунди: Как TESY следи бизнеса си в 65 държави?

Когато излезеш от рамките на България и от Перу до Бангладеш купуват бойлери, създадени в Шумен и в Смядово, това значи, че си TESY. Водещият български и европейски производител на електрически и бойлери с косвено нагряване, както и на отоплителни уреди за дома, работи на 4 континента, в 65 страни.

С индустриален потенциал от 1.2 милиона електрически бойлера годишно, компанията създава по една численост на всеки 23 секунди.

Този мащаб предстоящо води до съществени позиции на пазара. Понастоящем TESY е топ 3 производител в Европа в своята промишленост, като всяка година реализира двуцифрен растеж на приходите от продажби.
Много или малко е 1 бойлер на 23 секунди?
Отговор на значимите за бизнеса въпроси компанията намира в неотдавна добитата си Business Intelligence (BI) система Qlik Sense. Решението е внедрено от Ваlkаn Ѕеrvісеѕ, ĸoнcyлтaнтcĸa IT ĸoмпaния c 30% пaзapeн дял* зa ВІ в Бългapия, cъc зaвъpшeни ycпeшнo нaд 440 ВІ пpoeĸтa в Бългapия и чyжбинa.

Успешната взаимна работа сред двете компании датира от десетилетие, откакто през 2014 година консултантите на Ваlkаn Ѕеrvісеѕ внедряват в TESY софтуера за бизнес разбори QlikView.

„ Преди, когато е нямало опция да се обработва огромен размер информация за малко време, това сигурно ни е затруднявало – от една страна поради времето, от друга – поради сложността на изчисленията и, несъмнено, при подобен дълъг развой и обработка на доста данни рискът от допускане на неточности е бил огромен “, споделя Георги Георгиев, шеф „ Информационни системи “ в TESY.

Въвеждането на Qlik в компанията сигурно е довело до фрапантен, първокласен „ скок “ в ежедневната работа на сътрудниците към оня миг, тъй като тези принадлежности разрешават извънредно бързо генериране на разнообразни разбори, по разнообразни разрези, на друго равнище агрегирани и всеки ден имаш настояща информация какво се случва. “

В синхрон с визията си за световен водач в нововъведенията и основаването на съвременни решения за топлота и комфорт, TESY минава към репортинг инструмента от последно потомство Qlik Sense, с който модернизира анализите си.
За плана в резюме
Проектът започва с предварителни срещи с основни консуматори на системата от страна на TESY. По този метод били преразгледани настоящите информации и отчети в остарялата система за бизнес разбори и по какъв начин могат да бъдат надградени в новия инструмент.

Един от най-важните аспекти на плана касаел данните за бизнеса на компанията – била създадена опцията за директно изтегляне на данни от главната база на TESY в ERP системата SAP. Това добавило нови данни и дефиниции за задачите на анализите.

Опитът нa консултантите от Balkan Services сочи, че измежду най-често срещаните провокации пред фирмите, ръководещи бизнеса си с висок клас ERP система, е точно реализирането на репортинга, защото анализът на данни не е главната функционалност на този вид платформи. След реализирането на директна връзка сред двете системи, в TESY към този момент са налични за разбор и спомагателни данни, които преди не са били оценени в QlikView.

Друга специфичност на плана е обвързвана с практиката на TESY да създава разнообразни прогнози и проекти. BI решението прави съпоставения сред настоящите данни и проектите за продажбите. По този метод компанията елементарно прави оценка до каква степен прогнозите и проектите ѝ са точни и може да реагира навреме.

С BI система екипът на TESY може да проучва финансовото положение на компанията от позиция на обращаемост на материали, вземания и отговорности. Също по този начин да прави разбор на ръководството и осъществяването на поръчките – от тяхното приемане, през изпращането им до постъпване на заплащанията.

Допълнителен разбор в Qlik Sense дава картина за същинските продажби, обхващаща фактурираните количества, поръчките в развой на доставка и прогнозните продажби.

Qlik Sense е главният източник на информация за настоящите продажби и параленост с проекта за всички сътрудници в комерсиална дивизия според от районите, за които дават отговор “, разясни Георги Георгиев. 

Като последващи стъпки той предвижда: „ Предстои създаването на редица задачи, които са в напълно друга сфера – в производството ”.
Добра стиковка и религия в триумфа
Комуникацията сред екипа на TESY и този на Balkan Services протекла на доста високо равнище. Тя била придружена от регулярни срещи, по време на които се проследявал напредъкът на плана и се обсъждали настоящи въпроси.

Целият развой на работа беше придружен от добра връзка. Екипът на Balkan Services към този момент познаваше компанията и процесите в нея при предходните ни положителни взаимоотношения “, сподели още Георги Георгиев.

Той акцентира, че екипът на консултантската компания познавал детайлно и самия план, което подсигурило неговия добър резултат.

Важни фактори за триумфа на плана са решимостта на екипа на TESY да го осъществя и поддръжката на управлението.

Във всеки един план е по този начин, в случай че хората нямат убедеността, че той би трябвало да се реализира и липсва поддръжката на мениджмънта, сходен план би бил мъчно изпълним. При нас тези два фактора бяха налични, защото в TESY сме припознали Qlik като нашия инструмент за аналитичност и бизнес разбори “, сподели в резюме Георги Георгиев.

*По данни на ©1991-2024 CBN Pannoff, Stoytcheff & Co.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР