Когато избираме здравословна храна в супермаркета, се надяваме да купим

...
Когато избираме здравословна храна в супермаркета, се надяваме да купим
Коментари Харесай

9 храни, които могат да разрушат тялото ви

Когато избираме здравословна храна в супермаркета, се надяваме да купим нещо потребно за себе си и нашето семейство. Но проучванията демонстрират, че даже най-обикновените храни могат да бъдат рискови.

Ние направихме лист с храни, които могат да навредят на тялото ви:

1. Маруля

Учените от Центъра за просвета в публичен интерес са анализирали статистически данни за последните 12 години. Те се опитвали да схванат кои храни довеждат до максимален брой случаи на хранително отравяне. Марулята се оказва номер едно. Тя е виновен за 363 епидемии с 13,568 известни случаи на отравяне. Така че, даже марулята да е добре опакована е по-добре да я измиете доста добре, преди да я поставите в чинията си.

2. Яйца

Инфекцията, породена от салмонела, която може да попадне върху яйцата от екскрементите на инфектирано пиле, може да бъде рискова, изключително за деца, възрастните хора и хората, които имат слаба имунна система. Ако видите, че черупката не е изцяло чиста, по-добре е да прекарате една минута в измиване на яйцето, преди да извършите бъркани яйца и да нахраните цялото семейство.

3. Пиле

Една капка сок от сурово пилешко месо има задоволително бактерии Campylobacter за възпаление на човек. Тази бактерия предизвиква тресчица и стомашно-чревни проблеми. Бактериите се популяризират доста бързо, когато измиваме месото, тъй като то се допира до ръцете, облеклата, дъската за рязане и така нататък За да сте сигурни, би трябвало да сведете до най-малко контакта си със сурово пиле и да измиете дъската за рязане и ножовете, преди да ги употребявате за други артикули.

4. Риба звук

Когато рибата се размразява и съхранява неправилно, се образува отровен протеин, наименуван scombrotoxin. Това може да докара до вид отравяне с хранителни субстанции, което води до кожен обрив, повръщане, стомашни болки, диария, висок сърдечен темп и даже загуба на зрение.

Решението: би трябвало да размразите рибата звук, без да я оставяте в контакт с въздуха. Вземете я от фризера и я сложете на най-долния рафт в хладилника, без да отваряте опаковката. Риба, която тежи 4 кг, ще отнеме към 24 часа, с цел да се размрази.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР