Когато инстинктите на кучето не са задоволени и не занимаваме

...
Когато инстинктите на кучето не са задоволени и не занимаваме
Коментари Харесай

Д-р Таня Гетова, зоопсихолог: Хората трябва да разберат, че кучето не е играчка

Когато инстинктите на кучето не са задоволени и не занимаваме умствено животното, то тогава стартират и проблемите в дома. Това съобщи в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “ зоопсихологът доктор Таня Гетова. Тя акцентира, че от огромно значение е и средата, в която се гледа животното и дали стопаните знаят тъкмо какво желаят от животното.

" Това е един доста огромен проблем, тъй като доста хора си взимат куче с мисълта, че желаят куче, само че и плюшена играчка. Това не трябва да е по този начин, тъй като това е едно живо създание, което има своите потребности и образование “, безапелационна е доктор Гетова.

Тя акцентира, че е доста значимо да социализираме кучето си с други кучета и по този метод то по-лесно ще се приобщи към човешкия свят.

" Колкото по-късно се социализира със себеподобни, толкоз ще са и по-големи проблемите след това. Кучето в ранна възраст би трябвало да се научи по какъв начин останалите кучета реагират на заобикалящата ги среда, за може да се приспособи по-лесно “, съобщи зоопсихологът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР