Когато имаме повече потребление, това движи икономиката ни. Изключително важно

...
Когато имаме повече потребление, това движи икономиката ни. Изключително важно
Коментари Харесай

Богданов: Пенсионерите не трябва да разчитат на помощи само по големите празници

" Когато имаме повече ползване, това движи стопанската система ни. Изключително значимо е да се усилят приходите на най-уязвимите пластове на обществото, като пенсионерите, а не те да разчитат на помощи единствено към огромни празници ", съобщи министърът на стопанската система в оставка Богдан Богданов.

„ Индивидуални диалози с премиера Денков и вицепремиера Мария Габриел не сме имали. Представихме целите си и доклад на настоящия интервал ”, уточни той.

„ Имаме калкулации, които демонстрират какви са загубите ни от неприемането ни в Шенген. Преки и косвени изгоди за страната ни от приемането ни по въздух и море в Шенген са към 42 млн. лв.. Съществените изгоди ще се видят, когато бъдем признати и в сухопътния Шенген. Общият резултат ще бъде към 1,1 милиарда лв. на година. Това включва най-много тежкотоварния превоз, изгодите за българския бизнес - 500 млн. Има едни 540 млн. лв. спомагателни изгоди различни доходи при икономисване на времето за изчакване по границите ”, изясни министърът на стопанската система.

„ Ако интензивният разговор с Австрия продължи, аз съм оптимист, че ще бъдем признати в Шенген. Мигрантският напън понижава. Виждаме действителните стопански изгоди от приемането на България и Румъния. Надявам се разсъдъкът да надделее и до края на годината да станем пълновръстен член на Шенген ”, уточни министър Богданов.

„ Средната годишна инфлация за февруари спадна до равнища към 3,3%. Очакваме трендът да се резервира. Спестяванията в България порастват. През последните години се поставиха обилни старания да се покачат междинните хонорари ”, сподели още той в предаването „ Лице в лице ” по БТВ.

По думите му задгранични вложения у нас има, само че към момента има какво да се желае. " У нас има чувство, че институциите не действат както би трябвало, вложенията зависят и от вярна промяна на правосъдната система ", стана ясно още от думите му.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР