Когато има мерки за сигурност, те са съобразени с обстановката

...
Когато има мерки за сигурност, те са съобразени с обстановката
Коментари Харесай

Ген. Коджейков: Част от политиците ни трябва да бъдат охранявани

" Когато има ограничения за сигурност, те са съобразени с ситуацията и цялата информация, добита преди този момент. Ако е имало сигнали преди този момент, обикновено е охраняваното лице да се движи с бронирана кола, от ограничения за сигурност ", съобщи някогашният шеф на НСО и някогашен пълководец на „ Авиоотряд 28 “ ген. Тодор Коджейков.

„ Аз и сътрудниците ми сме се борили за това да има по-голяма сигурност за охраняемите лица. Настоявали сме за възобновяване на автопарка на НСО “, акцентира той.

„ Знаете каква е обстановката на Балканите, покрай нас се води и война. Част от политиците ни би трябвало да бъдат охранявани “, предизвести ген. Коджейков.

„ Може маршрутът да се промени в последния миг. Това е потребно. Това е метод да се избегне вероятно нападение. Ние не можем да променяме програмата на охраняваното лице. То получава позвъняване по телефона къде би трябвало да отиде и ние го конвоираме.

В взаимозависимост от визитата, може да се знае по-рано къде ще бъде мероприятието. Не единствено НСО знае маршрута на охраняваното лице. В София всичко е ясно, само че в тази ситуация очевидно е имало месец-два подготовка. Може да е наблюдаван и когато е минал кортежа, да е задействан.

Едва ли информация е излязла в НСО. Ако е дадена такава информация, екипът в колата също би бил заплашен “, изясни в предаването „ Лице в лице “ по Би Ти Ви някогашният началник на НСО.

„ Винаги е смущаващо, когато институциите не работят в синхрон “, разясни той, визирайки Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата.

„ Има факт, който е действителен – избухнало е взривно вещество. Има нападение против основния прокурор. Екипът го е извел на безвредно място. Колегите са си свършили работата. В първичните часове постоянно е блъсканица. След няколко дни ще има повече информация “, сподели още ген. Тодор Коджейков.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР