Когато ходите с дете на баня, казват, можело да ви

...
Когато ходите с дете на баня, казват, можело да ви
Коментари Харесай

Как да пазаруваме, без да има детски сълзи?

Когато ходите с дете на баня, споделят, можело да ви изяде сапуна. Разходката по магазините обаче излиза доста по-скъпо. Обичайните наставнически реакции, когато детето споделя – „ Купи ми! ”, са:

мечтаното да се купи незабавно,

да се изнесе дълга лекция за това какъв брой мъчно се изкарват пари и по какъв начин не трябва да се харчат за нелепости,

детското предпочитание да се отмине с безмълвие,

да се купи някакъв по-евтин сурогат на поисканото,

детето да стартира да плаче и да се тръшка по целия път към у дома, затова да бъде натъртено или осъдено,

нищо да не се купи, само че по-късно родителската съвест да бъде разяждана от виновност.

Детето не може да чака, то е нетърпеливо и желае всичко незабавно. Затова за него е същинско тестване да чака да получи комплекта с лунен пясък чак на рождения си ден или новата раница с Барби чак на 15 септември. За да умееш да чакаш, би трябвало да имаш добре развита нервна система и обективно отношение към времето. Мислите ли, че вашето дете има всичко това?

Безспорно децата би трябвало да се учат на деликатно отношение към парите. Някои родители употребяват магазина като място за възпитаване на привички. Пред витрините с месо се възпитават кучетата водачи, само че надали това е уместно място за създаване на детския темперамент. Много постоянно родителите вменяват благоприятни условия и познания, които децата към момента не имат. Колко пъти сте чували репликата „ Той всичко схваща ”. Децата на 10 години може и да схванат какво значи „ Сега нямам пари ”, 4-годишните мъчно биха показали схващане. Не очаквайте мощно влияние върху душeвността на детето от фразата „ Не мисли единствено за себе си ”. Когато цялото внимание на лели, баби, вуйчовци и дядовци е ориентирано към дребния сладур, той осъзнава своята значимост и не схваща за какво желанията на един толкоз значим човек не се извършват.

Не се сърдете за желанията на детето – то е жертва на рекламните и маркетингови тактики. Всички артикули за деца – цветни и атрактивни, са подредени в магазините на равнището на очите на децата. Така те незабавно ги виждат и желаят. Хиляди експерти работят, с цел да предизвикат интереса на детето ви. Рекламните слогани и песнички също се вършат, тъй че да са занимателни и запаметяващи се. Те трансформират и не до такава степен вкусните артикули в мечтани.

Обикновено, когато желае нещо, детето не го прави от потребност. Със сигурност има десетки колички, кукли, а сега даже не е гладно, само че все пак желае нова кола, кукла и бисквитки. Магазинът се асоциира с покупка на нещо просто ей по този начин, тъй като не може да се въздържи да не изиска. Опитайте се да прекарвате оптимално малко време в магазина. Така детето няма да разполага с доста време да преглежда и да се изкушава.Продължава: Как да пазарим, без да има детски сълзи? - II
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР