Когато гледате филм в затъмнения салон на кинотеатъра, вашите реакции

...
Когато гледате филм в затъмнения салон на кинотеатъра, вашите реакции
Коментари Харесай

Скоро докато гледаш филм, филмът ще гледа теб

Когато гледате филм в затъмнения салон на кинотеатъра, вашите реакции нормално остават незабелязани. Сълза при прочувствен миг, трептене при ненадейно развиване, разширение на очите при „ страшна “ сцена и други сходни реакции си остават с вас на седалката. Много е евентуално това да се промени в недалечно бъдеще.

Технология наречена компютърна визия ви следи до момента в който вие гледате кино лентата. Фирмата Silver Logic Labs e основала компютърна стратегия, която прави това. Изпълнителният шеф на компанията, Джеремая Хамън  се занимава с приложна математика и е работил и за Амазон, Майкрософт и Медицинското учебно заведение към Харвардския университет. Това, от което той се интересува, е държанието на хората.

Хамън употребява технологии с изкуствен интелект, с цел да проучва реакциите на хората при контакта им с разнообразни медии. Изкуствен разсъдък следи реакциите на публиката при гледането на филм, улавя даже най-малката мимика на лицето или смяната в очите на публиката, а по-късно проучва това държание.

Този метод е релативно нов за медийната промишленост, Хамън стартира своите проучвания преди три години. Той обаче към този момент е стигнал до сериозен извод – хората и техните реакции са предсказуеми също както и софтуера на една компютърна стратегия.

Програмата на Хамън дава визия по какъв начин хората реагират на даден филм или на обещано шоу по малкия екран, като тя е доста по-представителна от съществуващите през днешния ден разбори на фокус групи или пипълметрични технологии. За промишлеността това е значимо, тъй като фирмите ще могат да отразят упованията на публиката в стратегиите и филмите, които вършат. Рейтингите са значимо средство да се мери триумфа на даден план и несъмнено да се притеглят рекламодатели, откъдето идват парите …

Скоро книгите ще те четат, до момента в който ти четеш тях

Оказва се, че софтуерът направен от Хамън, може доста тъкмо да предскаже рейтингите на филми и ТВ стратегии измерен от компании като Нилсен, Rotten Tomatoes, и IMDB, освен това с акуратност достигаща до 99%.

След като изкуственият разсъдък може по този начин тъкмо да предскаже какво хората харесват или не, Хамън взема решение да разшири обсега на плана и да ревизира неговата успеваемост при откриването дали някой лъже, като съпоставя равнищата на стрес и реакциите на проучвания човек.

Технологията на Хамън може да бъде употребена и в медицината. Например, с цел да се откри бързо дали има възможност за сърдечен удар. Медиците нормално елементарно откриват това откакто към този момент се е случило, само че сърдечният удар най-често се предшества от „ мини удари “ или по този начин наречените „ преминаващи исхемични офанзиви “. Изкуственият разсъдък наблюдаващ болния може да открие тези първи сигнали за евентуален сърдечен удар. Това може да помогне да се интервенира в точния момент.

Бъдещето на технологията на Хамън и Silver Logic Labs е положително, тъй като може да се употребява за разнообразни цели и планове.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР