Когато гледаме цялата обстановка, този който взема управленски решения, трябва

...
Когато гледаме цялата обстановка, този който взема управленски решения, трябва
Коментари Харесай

Д-р Антония Първанова: В България близо 800 са починали от COVID-19, но 300 000 са го преживели

„ Когато гледаме цялата конюнктура, този който взема управнически решения, би трябвало да се въздейства не от страстите, а от обстоятелствата. В България близо 800 са умряли от вируса, само че 300 000 са го претърпели. Това не е първата зараза, която сме претърпели. Няма за какво да се твърди, че той е по-опасен от всеки различен вирус. Грипът убива деца “, акцентира доктор Първанова.
Това съобщи доктор Антония Първанова в „ Лице в лице “ пред bTV.

За да се разгласи втора вълна на ковид, то се постанова това да е съпроводено с доста сериозен отчет и данни на здравното министерство. Това обаче не се случи. Последиците върху бизнеса и живота на хората са доста съществениу уточни тя.

„ Когато има понижаване на броя на смъртните случаи и заболелите, би трябвало да можеш да го докажеш. В графиките на Швеция се вижда, че понижава броят на позитивните случаи през последните седмици “, добави тя.

" Тестовете, с които се открива COVID-19 съставляват способ, който потвърждава съществуването на РНК на вируса. Това, че си болен се потвърждава със цялост от данни плюс позитивен тест “, съобщи доктор Антония Първанова. „ Не може да се разчита на PSR теста, той не е прецизен. Не би трябвало да се тестват здрави хора, тъй като резултатите няма да са действителни “, съобщи тя.

Д-р Първанова цитира научни данни, съгласно които 30% от хората са се срещали с разнообразни варианти на коронавируси. „ Значи 50% от популацията са склонни да се заразят. Защо децата се разболяват по-малко? Децата имат по-малко рецептори, за които COVID-19 се захваща. Това потвърждава, че 50% от тестванията са подправени “, акцентира Първанова.

По думите ѝ ограниченията единствено лимитират придвижването, само че не и разпространяването на вируса. „ Благодарение на тези ограничения 2 милиона деца в света ще изгубят живота си “, цитира данни на „ Лансет “ тя.

„ 1,3 милиарда деца не са имали опция да вървят на учебно заведение по време на пандемията. Трябва да се съвземем и да покрием тези вреди, които политиците ни нанесоха “, разгласи тя.

„ Тоест с ограничения или без ограничения идентичен брой хора ще се заразяват “, добави Първанова.

„ Аз си направих тест, тъй като имах признаци – висока температура, болки в гърлото, кашляне и отмалялост. Така бе открито, че съм се разболяла “, призна здравният специалист.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР