„Elemental“ беше отписан като провал в боксофиса. След това поникнаха крака

...
Когато Elemental“ се отвори за по-малко от 30 милиона долара
Коментари Харесай

Когато „Elemental“ се отвори за по-малко от 30 милиона долара в САЩ в средата на юни, касови анализатори и репортери бързо определиха анимационния филм като „провал“, който почти сигурно ще загуби пари. И все пак, след стабилна игра през лятото, най-новото влизане от някогашната фабрика за хитове Pixar изглежда е взело страница от Малката русалка – а именно, чрез поникване на крака.

Анимираната любовна история носи 150 милиона долара в САЩ, което означава, че ще е спечелила пет пъти повече от общата сума за първия уикенд – многократно постижение, което нито един филм на Pixar не е постигал след оригиналната „Играта на играчките“.

Филмът, който включва любовна история между герои, съставени от огън и вода в свят, чиито обитатели представляват четирите елемента, трябва да премине международната бариера от 400 милиона долара тази седмица и да добави още едно вливане, когато най-накрая се появи в Япония на 4 август, поставяйки Pixar общите прогнози на компанията-майка Disney за нейното представяне са около 430 милиона долара.

Светът на боксофис репортажите разбираемо е станал преднатоварен, което прави издръжливостта на „Elemental“ забележителна. Въпреки че филмът очевидно няма да се доближи до огромните хитове, които Pixar създаде – продълженията „Играта на играчките 3“ и „4“, „Феноменалните 2“ и „Търсенето на Дори“ достигнаха глобалния праг от 1 милиард долара – той ще спечели много повече от „Encanto“, който стартира в по-предизвикателен момент през 2021 г., но накара всички да пеят, че не се говори за Бруно.

Тони Чеймбърс, ръководител на дистрибуцията по кината на Disney, призна, че цифрите за първия уикенд за „Elemental“ са били разочароващи, но дори тогава е имало признаци, че филмът може да се радва на по-дълъг период. Това включва изключително благоприятни резултати от публиката, които са много по-положителни от ранните рецензии, и относителен недостиг на анимационни състезания до най-новия филм „Костенурките нинджа“, който излиза тази седмица.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР