Когато една жена е сама и се бори за децата

...
Когато една жена е сама и се бори за децата
Коментари Харесай

Фалшиви свидетели и много пари? Катя Мачуганова, че съдът ѝ е взел децата, за да ги даде на осъдения баща

„ Когато една жена е сама и се бори за децата си – това е резултатът! Когато отсреща стоят локални феодали с пари и власт – това е резултатът! ПАРИТЕ И ВЛАСТТА ВЗИМАТ ДЕЦА “
За следващия парадокс на правосъдната ни система алармира в обществените медии Катя Мачуганова, чиито деца са отнети в резултат на решение на Софийския областен съд. Мачуганова предходната година бе отличена от списание Форбс България в категория “Жените в технологиите ” по специфичния им план “Жени на върха ”, само че съгласно съда не е в положение да се грижи за момиченцата си на 5 и 7-годишна възраст.
След правосъдното решение, брачната половинка и майка на двете деца на Андрей Мачуганов все още е в кардиологичното поделение на „ Пирогов “, на системи, със съществени здравословни затруднения, провокирани от шока след светкавичното лишаване на децата.

„ Когато една жена е сама и се бори за децата си – това е резултатът! Когато отсреща стоят локални феодали с пари и власт – това е резултатът! ПАРИТЕ И ВЛАСТТА ВЗИМАТ ДЕЦА “, написа тя в профила си във Facebook.
Потърсена от Tribune да опише повече детайлности, младата майка изяснява, че съгласно нея всичко се е случило с помощта на един подправен очевидец и многото пари на мъжа ѝ.
Андрей Мачуганов е предприемач със фамилен бизнес в развъждането на зърнени и маслодайни култури в региона на Ловеч. Девет следващи мандата татко му Димитър Мачуганов е ръководител на Асоциацията на зърнопроизводителите в Ловеч и е един от създателите на Националната асоциация на зърнопроизводителите в България (НАЗ). Изнасят продукцията си в към 20 страни. Според Катя обаче семейството са локални феодали, на които никой не смее да се опълчва.
Жената споделя, че през 2018 година, до момента в който е бременна с второто им дете с Андрей схваща, че мъжът ѝ има паралелна връзка с друга жена, с която след това заживява на фамилни начала на директни от фамилното им жилище. Андрей има и извънбрачно дете на 3 години от тази връзка.
Въпреки новата си жена и извънбрачното дете, Андрей Мачуганов и семейството му не спирали да тормозят и да упражняват експанзия върху нея, твърди Катя Мачуганова. Думите ѝ се удостоверяват и от правосъдно решение против мъжа ѝ от 2020 година
„ Тормозът към мен и децата от страна на мъжа ми и фамилията му не е спирал, откогато ни изгониха от фамилното ни жилище в гр. Ловеч, когато връзките бяха толкоз ескалирали и аз бях толкоз уплашена, че се наложи да потърся отбрана от домашно принуждение ”, споделя тя.
През 2020 година Катя Мачуганова осъжда брачна половинка си за домашно принуждение над нея и огромната ѝ щерка, която е очевидец на експанзия, обиди и душевен тормоз над майка ѝ. Четири години, откакто е принудена да напусне общото им жилище в гр. Ловеч, Катя и децата ѝ се откриват в нов град, имат нов дом, нови другари и ново учебно заведение. Въпреки тежката обстановка към раздялата на родителите, огромната щерка става народен първенец по карате.
Според Катя, тормозът, на който са подложени от сем. Мачуганови, ясно се вижда и усеща от децата ѝ. Те са в съзнателна възраст и схващат, че майка им е обект на непрекъсната експанзия, заяждане, закани, шантаж, позвънявания, следене и подслушване. Големият абсурд е, че откакто е наказан за домашно принуждение, Андрей Мачуганов и неговата майка завеждат каузи против Катя по обвинявания за домашно принуждение над децата. Именно с решение на Софийски областен съд по едно от тези каузи от 10 април тази година, девойките са отнети от майка им и все още се допуска, че се намират в дома на татко им в гр. Ловеч.
В момента Катя Мачуганова прави опити да откри протекция в правораздаващите органи и се заканва да отстоява правата си по всички законосъобразни пътища.
Версията на бащата е друга.
„ Вчера заведох дело против Катя Мачуганова по Закона за Защита от домашно принуждение за побой и тормоз над дъщерите ми – Ана и Жана. В тази връзка, в същия ден – през вчерашния ден (10.04), бе издадена заповед за незабавна отбрана на децата против Катя Мачуганова – това значи, че съдът е приел, че същата с дейностите си съставлява директна и непосредствена заплаха за живота и здравето на децата. По силата на тази заповед Катя има възбрана да се приближава до Ана и Жана. Опасявах се, че е допустимо, макар заповедта, тя да опита противоправно да вземе децата и да ги води и опасенията ми не бяха напразни. Когато отидох да взема Жана и Ана от учебно заведение и детска градина, майка им към този момент беше там. Влезе в градината, почна да дърпа децата и да бяга. Аз от самото начало стоях на метри от нея и въобще не съм я доближавал. Докато тичаше, Катя се спъна и падна, като стартира да крещи “ТОЙ МЕ БИЕ, ТОЙ МЕ БИЕ ” Не знаех какво още да чакам, по тази причина откакто излязохме на открито, аз застанах на вратата на колата, с цел да й попреча да влезе вътре и да тръгне с децата и се обадих на тел. 112, с цел да подам сигнал, само че до момента в който чакахме служителите на реда, тя се опитваше да избяга и ме буташе да се отместя от колата. Децата бяха в мощен потрес, плачеха и крещяха поради дейностите на Катя.
В един миг тя ги бутна принудително откъм гърба в колата и влезе на седалката до водача, за да се реалокира на шофьорското място и да потегли. За да предпазя децата си от незаконно лишаване, тогава аз седнах на шофьорското място и Катя Мачуганова стартира да ме рита с обувките си от мястото до водача. Аз се покрих с ръка и тя ме удряше в рамото, ръката и главата, целейки да се отместя преди да дойдат органите на реда, в резултат на което ми бяха нанесени увреждания, за които разполагам с здравно удостоверение.
В последна сметка, органите на реда пристигнаха и съгласно разпореждането на съда, децата си потеглиха с мен.
За всичко случило се имам очевидец, участвал и придружавал ме от самото начало, който възприе всичко случило се. В образователното заведение има и камери, записите от които ще пожелаеме по правосъден ред, с цел да излязат нескрито истината и правотата!
Благодаря на Господ, Жана и Ана са добре, спокойни и щастливи и това е най-важното за мен! “, написа той.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР