Когато един водач на автомобил е извън границите на Република

...
Когато един водач на автомобил е извън границите на Република
Коментари Харесай

Застраховка "Гражданска отговорност" за автомобили по време на продължителен престой в чужбина

Когато един лидер на автомобил е отвън границите на Република България за по-дълъг интервал, в даден миг полицата му ще изтече. Ако това се случи преди връщането му в страната, то лидерът има два варианти, с които да действа.

Първата опция е да се подписа така наречен „ Гранична застраховка " при локален осигурител в страната, в която се намира през локален осигурителен брокер. Валидността на тази застраховка е общоприетоо сред един до три месеца. А наградата за нея е относително по-висока от общоприетата застраховка за Гражданска отговорност за автомобилистите у нас. Това е и единствената алтернатива, в случай че се възнамерява да се сменят и регистрационните табели на автомобила.

Другата опция е в България, която да бъде доставена по пощальон в съответната друга страна. Тази процедура е препоръчитела и е доста по-евтина. Прави се и доста елементарно с онлайн покупка и заплащане на застрахователната лавица.

Независимо от разновидността, който ще бъде определен, той би трябвало да е съгласуван с потребностите на лидера на транспортното средство, типа на автомобила и бюджета, който може да се отдели. Също по този начин не би трябвало да се пропущат и периодите за застраховката.

Съществува и друга обстановка на непознат автомобил, пребиваващ у нас

Всеки един лидер на автомобил е виждал неведнъж българи да ръководят коли, които са с задгранична регистрация. Според изисванията на закона, защото се движат на територията на България, е належащо да имат годна застраховка „ Гражданска отговорност ", която да им разреши да покрият рисковете, които се носят като участник в придвижването по пътищата на страната.

В този случай, в случай че персоналното моторно средство няма да се пререгистрира или до момента в който се направи регистрация с български номера е належащо да се подписа така наречен " Гранична застраховка ". Тя може да се подписа само непосредствено в офисите или централите на застрахователните компании, тъй като застрахователните медиатори не я оферират. Обикновено срокът на годност на такава застраховка е от един до три месеца.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР