Когато дните са все по-къси, стъмва се рано и потреперваме

...
Когато дните са все по-къси, стъмва се рано и потреперваме
Коментари Харесай

Да избегнем напълняването през есента и зимата

Когато дните са все по-къси, стъмнява се рано и потреперваме даже при мисълта за излизане на открито, тялото ни подава сигнал: време е да се запасим с сила.

Смяната на сезоните от топло към по-студено изправя огранизма ни пред потребността от оцеляване. Емоциите ни, хормоналната секреция и работата на мозъка претърпяват промени. А множеството хора изпитват нараснал вкус, изключително за по-питателна, даже мазна храна, всичко тестено, “бабини ” манджи.

Затова е типично да качим по някой спомагателен кг с идването на студеното време. Разбира се, в случай че не вземем ограничения.

Диетолозите поучават да се постараем да “успокоим ” тялото. Трябва да го поддържаме топло и да не го лишаваме от храна, а да хапваме постоянно и по малко.

Не оставяйте тялото да изстива. Когато почувствате студ, наметнете се, обуйте по-топли чорапи. Наслаждавайте се постоянно на топла храна, богатите сезонни супи са прелестен избор. Открийте чай, чийто мирис ви изпълва на драго сърце, и си правете най-малко по една-две чаши в течение на деня.

Погрижете се за своята доза витамин D. Прекарвайте най-малко по 20-30 минути дневно на открито, а когато сте вкъши или в офиса, имайте едно мислено да стоите по-близо до прозореца. Възползвайте се от всеки метод на набавите на тялото си естествена слънчева светлина. Дори бледото зимно слънце е потребно и належащо.

 Да избегнем напълняването през есента и зимата
Намалете % на телесната лой. Колкото повече мазнини имате в тялото си, толкоз по-голям вкус за тежка, сладка или мазна храна изпитвате. Тренирайте повече, като не пропускате упражненията с тежести – точно те подтикват построяването на мускулна маса за сметка на мастните депа. Хранете се с задоволително протеини.

Следете какъв брой време спите и какво е качеството на съня ви. Това е изключително значимо за положителния хормонален баланс, за настроението, концентрацията и за регулирането на възприятието на апетит. Погрижете се за пълноценната си отмора с нашите препоръки.

Пийте вода и яжте богати на фибри храни. Това е значимо за положителната обмяна на веществата. Знаем, че фибрите са положителни за стомаха и също така ни поддържат сити за по-дълго време. Заменете белия самун с пълнозърнест и хапвайте постоянно зеленчуци. Това ще държи равнищата на кръвната захар в норма и ще ви помогне да се спасите от неочакваните пристъпи на апетит.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР