Когато Джулия Чайлд иска да се запише доброволец в армията

...
Когато Джулия Чайлд иска да се запише доброволец в армията
Коментари Харесай

Момичето, което намери любовта, живя дълго и стана легенда

Когато Джулия Чайлд желае да се запише доброволец в армията през Втората международна война, я отхвърлят, тъй като е прекомерно висока –188 см. Но тази височина не й е попречила да бъде разузнавач на службата предходник на Централно разузнавателно управление на САЩ (OSS) – първо в Цейлон, а след това и в Китай. Там среща и Пол Чайлд, с който се влюбват и женят през 1946 година Били са подготвени за тази крачка незабавно, само че са желали да се „ разхождат в цивилни облекла ” най-малко няколко месеца преди да се оженят напълно непретенциозно – той в ярък костюм, а тя в костюмче от две елементи и с голяма лепенка на челото, прикриваща пострадване от случай в деня преди сватбата им. Ухилена до ушите.

Бракът им е бил доста напредничав за времето си. Тя – остаряла мома на 34, с една глава по-висока от него. Той – мъж до жена си. Пол е бил извънреден мъж, даже по днешните показа, и я е обичал толкоз доста, че я е подкрепял безусловно във всичко – миел е чинии, бил е дегустатор на кулинарните й опити, а по-късно и неин сътрудник. За тяхната връзка изцяло важи максимата, че зад всяки съумял мъж стои жена, единствено че в тази ситуация е противоположното.



Пол Чайлд е бил доста надарен фотограф и занаятчия на светлината, а заниманието му оставя много огромно творчество. До през днешния ден не престават да излизат на бял свят непоказвани фотоси на Пол, на които той е съхранил техния живот. От всеки кадър струи мека светлина, деликатност, фамилиарност, наслада! Не можеш да гледаш нейните портрети в непринудени моменти и да не останеш с усещането за двама души, които са се намерили, обичат се и се забавляват.

Целият им френски интервал да вземем за пример е запечатан на лента от него и оповестен в книгата „ France is a Feast: The Photographic Journey of Paul and Julia Child ”, само че това не е единственото заглавие, което прави портрет на техния брак.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР