Когато Джеф Безос настоява да създадат за неговата стрийминг платформа

...
Когато Джеф Безос настоява да създадат за неговата стрийминг платформа
Коментари Харесай

Екранизацията на фентъзи сагата "Колелото на времето" е с премиера тази седмица

 mymotto
Когато Джеф Безос упорства да основат за неговата стрийминг платформа Amazon Prime нещо толкоз епично като " Игра на тронове " по фамозната сага на Джордж Мартин " Песен за огън и лед ", няма метод това да не се случи. Резултатът ще е наличен за клиентите на 19 ноември, петък, и това е от Робърт Джордан.

Макар че мнозина чели многотомната поредност споделят, че тя е по-близо до " Властелинът на пръстена ", в сравнение с до сагата за дракони, клановете Ланистър и Старк, армиите от дотраки, неопетнени и бели бродници. " Колелото на времето " си има постоянна база от фенове на този фентъзи свят.

С Розамунд Пайк в основната роля опитът да се придаде облик на събраната в 15 романа история е следващият упорит план за фантастични и фентъзи екранизации в този есенно-зимен сезон.

Издания, следящи протичащото се в тази промишленост, настояват, че за сериала са изхарчени най-малко 80 милиона $. В същото време той е държан години наред в такава дълбока загадка, че най-после критиците и почитателите се питат дали това не е поради подозрения в качеството на крайния артикул.

Добрият сюжет постоянно е по-голям от зрелищния фон и резултати. Така беше с " Игра на тронове ", където в ранните сезони се пръскаха пари просто с цел да водят разговор героите на ефектни места и най-скъпите епизоди получава едни от най-ниските оценки.

Надеждите са, че екипът зад " Колелото на времето " си е приключил работата добре най-малко първоначално, тъй като, наподобява, упоритостта е да има няколко сезона, продължаващи години наред.



Иначе и към сагата, с която са се заели, има любопитни моменти. Робърт Джордан умря през 2007 година и последните три книги бяха довършени от Брандън Сандерсън. Изборът падна върху него след решение на Хариет Макдугъл, вдовица и редактор на Джордан, която му даде достъп до ръкописите и записките за сюжетната линия. Сандерсън е и консултант-продуцент на сериала по " Амазон прайм ".

Първият сезон ще се основава на първите три книги, а по втория към този момент се работи.

В историята в действителност има колело със седем " спици ", преминаващо през времето, като всяка от тях съставлява разнообразни столетия и Джордан споделя за събитията в края на Третата ера. Като във всеки фентъзи свят има вълшебен сили, мистична сила, борба с мрака на галактическото зло, конфликт, довеждащ света до примитивно положение...

За да забележим по какъв начин наподобява всичко това, ще би трябвало да изчакаме още малко.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР