Когато чуете името Рокфелер, какво е първото, което изниква в

...
Когато чуете името Рокфелер, какво е първото, което изниква в
Коментари Харесай

Съвети за забогатяване от Джон Рокфелер

Когато чуете името Рокфелер, какво е първото, което изниква в главата ви? Успех! Пари! Власт! Да, всичко това и още доста. Ето и малко обстоятелства:

На 25 годишна възраст Рокфелер управлява една от най-големите петролни рафинерии в Съединени американски щати. На 31 години той към този момент е трансформирал тази рафинерия в най-голямата в света.

На 58 години е най-богатият човек в страната. Основава династия, в която негови наследници са изтъкнати финансисти, банкери, бизнесмени и политици. Всички те, с изключение на с триумфа и благосъстоянието си, се славят и с филантропията си.

Джон Рокфелер е бурно възхваляван и още по-бурно подложен на критика от свои и наши съвременници. Независимо на какво мнение сте, той безспорно е един от най-хубавите и сполучливи бизнесмени в света. Какво споделя Рокфелер за триумфа и замогването, вижте по-долу:

Бъдете своя максимален тиранин

Рокфелер споделя, че би предпочел той да е своя личен тиранин в сравнение с да се остави някой друго да го тиранизира. Неговият самоконтрол е бил извънредно мощно развъртян. Бил е стопанин на страстите, желанията и дейностите си дотам, че е бил кадърен да ги насочва към осъществяването на задачите си.

Безмилостно неизменност

 замогване

Защо не можете да постигнете триумф? Защото ви липсва централизация и неизменност да свършите това, което ще ви донесе триумф.

Израснал в оскъдно семейство, където парите са били много нестабилно нещо, Рокфелер си слага за цел да избяга от това всекидневие. Прави го с неизменност и труд, без да се отхвърля и с очи, вперени в заветната цел.

Бъдете резервирани

Никой не харесва дърдорковците. Колкото повече говорите, толкоз по-лесно може да издадете проектите си. А конкуренцията чака единствено това. Поведението на Рокфелер се характеризира със въздържаност и стоманен самоконтрол. При него това е не толкоз линия на характера, колкото тактичност. Успехът, съгласно него, идва като си държите ушите отворени, а устата – затворена.

Контролирайте егото си

Смирението е онази линия, която отличава сполучливия човек от парвенюто. Само простаците се гордеят с парите си, споделя Рокфелер и това е по този начин. Излишната, несъразмерна горделивост може единствено да докара до неуспех и загуба на завоюваните позиции. Тренирайте и развивайте смирението си. Така ще бъдете доста по-успешни. Парите идват и си отиват, само че неприятното отношение към хората и шумната проява на власт може да са причина за неуспеха ви.

Печалбата поради самата облага

Целта ви не би трябвало да бъде самото замогване, а нещо оттатък него. Рокфелер постоянно е желал да забогатее, само че не това е била главната му цел. Според него, преди всичко, би трябвало да се наслаждавате на това, което вършиме. На второ място, стремете се към нещо ново, към смяна на системата, която не е работила за вас до момента.

И на трето място, да дадете на другите. Какъв е смисълът да печелите доста пари единствено, с цел да ги трупате? Парите са средство, с което може да помогнете на доста хора. Няма нищо по-хубаво от това да видите по какъв начин променяте живота и на други към вас.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР