Когато чуем думата захар“, често правим асоциация с нещо не

...
Когато чуем думата захар“, често правим асоциация с нещо не
Коментари Харесай

Какво количество рафинирана захар е допустимо на ден

Когато чуем думата „ захар “, постоянно вършим асоциация с нещо не толкоз здравословно, та чак и нездравословно за организма ни. Обикновено в съзнанието ни изникват най – разнообразни сладкиши, шоколадови произведения и така нататък Позволете ни обаче да създадем две разяснения: първо, не всички захари повлияват неприятно на тялото ни и второ, плодовете и зеленчуците също имат наличие на захар. Хубаво е да сме осведомени с обстоятелството, че тялото ни има потребност от захари, с цел да действа. И не, това не е опрощение да продължите със сладките и тестени храни. Може да ги заместите със здравословните им разновидности като да вземем за пример плодове и зеленчуци. Това, което е нужно на организма в действителност е глюкозата.

Рафинираните захари са от напълно друго естество. Приемът на подобен вид въглехидрати не изисква никакви старания от страна на организма ни. Тоест той ги получава наготово, без да постави някакъв труд за тяхното разграждане. Това безспорно се отразява на метаболитните процеси, а от там и на всичко останало. Прекомерното количество на храни с добавена захар води до наднормено тегло, дехидратация, диабет и редица други проблеми.

Какво количество рафинирана захар е възможно дневно?

Резултатите съгласно някои изследвания, засягащи и двата пола, сочат, че не повече от 10% захари(спрямо общия брой калории на ден) са възможни и тялото ни може да се оправи с тях, без да се затруднява. При дамите това се равнява на почти 6 чаени лъжички дневно, а при мъжете – към 9. Важно е да се означи, че са показани допустимите стойности, а не целесъобразните. Това значи, че не е нужно да увеличавате приема си на въглехидрати, в случай че той е по – дребен от горепосочения.  От значително значение тук се явяват и равнищата ви на кръвна захар. За това преди да предприемете смяна в приема на въглехидрати, е желателно да се подложите на кръвни проучвания, които да открият дали имате потребност от спомагателен банкет на захар.

Не лишавайте напълно тялото си от въглехидратите. Сами ще забележите, че това не се отразява добре на организма ви, защото той има потребност от сила, с цел да извършва качествено функционалностите си. Както може би сте чували: „ Въглехидратите са храната на мозъка. “. И това е безусловно правилно, защото главният източник на сила е глюкозата, а тя се съдържа точно във въглехидратите. Не прибягвайте само до сладкишите, когато усетите, че имате потребност от спомагателна сила. Набавяйте си я от натурални източници като: ябълки, стафиди, сладки картофи, узрели банани, овес, пълнозърнести тестени произведения и други.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР