Когато чистим често пропускаме съществени места, на които се натрупват

...
Когато чистим често пропускаме съществени места, на които се натрупват
Коментари Харесай

Грешки в чистенето, които оставят бактерии в дома

Когато чистим постоянно пропущаме основни места, на които се натрупват бактерии. Невинаги си даваме сметка, че е значимо и с какво почистваме, тъй като самите принадлежности могат да основават среда за развиване на нездравословни за здравето микроорганизми.

Какви неточности позволяваме най-често при почистване и по какъв начин да ги избегнем?

Нямаме проект за почистване

Стратегията е значима във всеки аспект от живота и всяка активност, с която се захващаме. Това важи и за чистенето. Ако чистим безредно е доста по-вероятно да пропуснем някое значимо място, в сравнение с в случай че имаме прелиминарен проект за деяние, рутина, която да съблюдаваме.

Чистим с мръсни гъби и парцали

Ако средствата, които употребяваме при почистване са остарели, влажни, скъсани и неведнъж експлоатирани, доста по-вероятно е те да са средище на бактерии. Старите гъби и парцали, които са употребени дълго време и не са изпирани след всяко почистване, могат да заразят дома ви с рискови гъбични и бактериални микроорганизми, носещи евентуален риск за здравето.

Не чистите матраците

Една постоянно срещана неточност, която позволяват доста хора е да неглижират чистенето на матраците. Повечето от нас считат, че постоянната промяна на чаршафите взема решение този проблем, само че не е по този начин. Бактериите минават през тъканите на спалното долни дрехи и проникват през кожата ни. Редовното разчистване и дезинфекциране на матраците е от огромно значение.

Не почистваме дъските за рязане

Една средностатистическа дъска за рязане има към 200 пъти повече бактерии от тоалетната паница. За да се отървете от тях е значимо след безусловно всяко прилагане да я измивате подробно и да я изсушавате изцяло преди идната приложимост. За предпочитане е най-малко един път седмично почистването да става със алкохол, алкохол и препарат за чинии.

Пренасяме бактерии посредством прането

Много хора перат облеклата си на ниски градуси, с цел да не увредят цветовете и тъканите. Това обаче основава риск от размножаване на бактерии и преместването им от едно пране в идващото.

Не почистваме кофите за отпадък

Поставяме найлонови пликове в кошовете за отпадък, в които изхвърляме отпадъците. Смятаме, че по този метод предпазваме повърхността на кофата от бактерии, само че това не е по този начин. Почиствайте постоянно кошчетата, с цел да сте сигурни за здравето си.

Рядко чистим вътрешността на миялната

Това, че миялната машина сама по себе си е предопределена да мие съдовете ви не значи, че се самопочиства. Необходимо е понякога да миете вътрешността и дюзите ѝ с препарат, с цел да сте сигурни в дезинфекцията ѝ.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР