Когато чакате гости, можете да приготвите коктейлни хапки. По този

...
Когато чакате гости, можете да приготвите коктейлни хапки. По този
Коментари Харесай

Идеи за коктейлни хапки

Когато чакате посетители, можете да приготвите коктейлни хапки. По този метод посрещането на гостите ще се трансформира в изтънчен обред, няма да се постанова да изкарате няколко часа към печката, а при повече усърдие хапките ще наподобяват като от кулинарно списание.

За основа на хапките е добре да извършите дребни кръгли канапенца от самун – бял или пълнозърнест. За задачата вземете нарязан самун и благодарение на стъклена дребна чашка с остри ръбове изрежете ефектни кръгчета, само че единствено от меката част на хляба.

Наредете канапенцата от самун в красиви плата или ефектни табли. Пригответе няколко табли, с цел да имате хапки с месни артикули, хапки с риба или морски блага и вегетариански хапки. Така всеки от гостите ви ще може да се наслаждения навръх това, което обича.

Ако ви мързи да оформяте кръгли канапенца, нарежете на четири филии самун или използвайте солени крекери за основа на хапките.

 Хапки с пастет от маслини

Месните коктейлни хапки се вършат благодарение на късчета колбас, филе или шунка, които се украсяват с половин маслинка или резенче краставица или чушка. Ако не ви мързи, можете да намажете основата на хапката с масло, в което авансово сте добавили зелени подправки, до момента в който е било размекнато.

Можете също по този начин да намажете хапките с пастет, само че с цел да е по-красиво, изстискайте го през пулверизатор и го украсете с стръкче магданоз.

Хапките с морски блага са доста ефектни, в случай че употребявате пастет от сьомга или риба звук и украсите хапката с малко късче зарзават по желание. Ефектни и вкусни са и хапките с масло, върху което се разполагат няколко зрънца хайвер или резенче лимон и една скарида.

Вегетарианските хапки могат да се създадат от намазана с билково масло или сирене за мазане основа, върху която се поръсва настърган кашкавал, поставя се колелце топено сирене и се украсява със зеленчуци и зелени подправки.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР