Когато бяхме с тях в кабинет, Ценкин му беше бодигард,

...
Когато бяхме с тях в кабинет, Ценкин му беше бодигард,
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Кирил Петков поиска за министър да бъде назначен приятелят на баща му

" Когато бяхме с тях в кабинет, Ценкин му беше телохранител, искаше да го направи и началник на НСО и имаха много комичен диалог с президента ", описа ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ
Вчера стана ясно, че Кирил Петков е изискал приятелят на татко му - зам.-министърът Кирил Ценкин да дава отговор за изборите. Когато ние бяхме с тях в кабинет, Ценкин му беше телохранител, той искаше да го направи и началник на НСО и имаха много комичен диалог с президента.  Това сподели пред публицисти след консултациите при президента ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов.

Румен Радев тогава му изясни, че няма по какъв начин да се прескочи йерархията при военизирана конструкция, само че Петков не прави разлика сред военачалник, майор и капитан, кой къде стои, добави Йорданов.  

Той бе безапелационен, че съставът на служебното държавно управление е отговорност на служебния министър-председател и на " Продължаваме промяната - Демократична България ", тъй като те трансформираха Конституцията. 

" Продължаваме промяната - Демократична България " гласоподаваха в зала господин Главчев да застане отпред на Сметната палата, те гласоподаваха листата, от който господин президентът може да избира служебни министри. Това е тяхна отговорност. Ходете намерете Кирил Петков и Христо Иванов, тъй като те задвижиха процеса, който докара до господин Главчев, съобщи Йорданов.

Политическата отговорност е тяхна. Горе играха някаква пиеса " Многострадална Геновева ". Жалка история - политическата отговорност е на ПП-ДБ, акцентира ръководителят на ПГ на " ИТН ".

Целият кабинет е на тая или оная партия. Кой е отговорен? попита Йорданов. Запитан дали чака да бъдат извършени почтени избори, Йорданов съобщи, че не знае по кое време в България е имало почтени избори, само че с ПП-ДБ ще са най-нечестните. 

" В България почтени изборите не знам по кое време е имало. Имало е малко по-честни и доста по-нечестни. Тези не знам от кои ще бъдат. Знам, че с ПП-та ще бъдат най-нечестните ".

Запитан дали Слави Трифонов ще се появи на тези избори, Йорданов съобщи " чакайте, има време ".

При президента Йорданов ", откакто беше показан съставът на служебното държавно управление, сподели: Съвсем разумно е да има подозрения за партийно въздействие в служебния кабинет и то няма по какъв начин да е по различен метод поради метода, по който е конструирана Конституцията. Бих споделил, че този кабинет е на ПП-ДБ и на Христо Иванов. Защото Димитър Главчев го избраха с техните гласове за ръководител на Сметната палата. 

" Когато българският народ разрешава дребни деца да си играят със законите, се получава това. Като народ, политици и парламент ще си изстрадаме този интервал, тъй като той е легален. Конституцията повелява по този начин ", уточни още Йорданов. И добави: " Надявам се в идващия парламент да оправим Конституцията, тъй като това сега е ненужно и нездравословно. Вината се носи от тези, които предизвикаха тези промени ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР