Когато Барак Обама номинира Соня Сотомайор във Върховния съд на

...
Когато Барак Обама номинира Соня Сотомайор във Върховния съд на
Коментари Харесай

Защо съдията от Върховния съд на САЩ Соня Сотомайор е изправена пред призиви да се пенсионира

Когато Барак Обама номинира Соня Сотомайор във Върховния съд на Съединени американски щати през 2009 година, той сподели, че когато тя „ се изкачи по тези мраморни стъпала, с цел да заеме мястото си ... Америка ще е направила още една значима стъпка към реализирането на идеала, гравиран над входа [на съда]: Равно правораздаване пред закона ”.

Петнадесет години по-късно породи спор дали 69-годишният Сотомайор – първият испанец в съда – би трябвало да се пенсионира преди общите избори през 2024 година, с цел да даде късмет на президента на Съединени американски щати Джо Байдън да я размени с по-млад либерал.

Започна с обява в The Atlantic предишния месец, призоваваща Сотомайор да се „ пенсионира в този момент “ и се развихри тази седмица, откакто някогашният водещ на MSNBC Мехди Хасан спори в колона в Guardian, че Сотомайор би трябвало да напусне до момента в който демократите държат както Белия дом, по този начин и Сената.

Някои правни учени са съгласни. Имайки поради вероятността демократите да изгубят президентството и горната камара, „ вие говорите за доста висок поте...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР