Когато Атлетико (Мадрид) допусна изненадващия обрат от Ювентус в Шампионската

...
Когато Атлетико (Мадрид) допусна изненадващия обрат от Ювентус в Шампионската
Коментари Харесай

"Атлетико" направи трансфери за 550 млн. евро

Когато " Атлетико " (Мадрид) позволи изненадващия поврат от " Ювентус " в Шампионската лига и изпусна задатък от 2:0 след първия мач, отпадайки с общ резултат 2:3, това бе сигнал за края на тима в този му тип. Говореше се, че треньорът Диего Симеоне, както и част от титулярите, ще си тръгнат. И до момента в който някои от главните футболисти начело с Антоан Гризман наистина се разделиха с отбора, Симеоне остава, само че ще води много по-различен състав.

" Атлетико " е един от най-активните клубове в трансферния прозорец. " Дюшекчиите " направиха прехвърляния за над 550 млн. евро. Взеха 10 нови играчи за 240 млн. евро, а досега се разделиха с осем, от чиято продажба си докара над 310 млн. евро

Звездата измежду новодошлите е Жоао Фелиш. 19-годишният португалец бе взет за 126 млн. евро от " Бенфика ", а очакванията са, че ще запълни дупката, оставена от Гризман, който мина в " Барселона " против 120 млн.  " Исторически " Атлетико " купува млади играчи и ги развива. Искахме надарен състезател, който може да попие нашите хрумвания ", сподели Симеоне.

" Атлетико " привлече защитника Ренан Лоди от " Атлетико " (Паранензе) за 20 млн. евро. Очаква се 21-годишният бразилец да поеме ролята на Филипе Луис, който си потегля със свободен трансфер, и на Люка Ернандес, продаден за 80 млн. евро на " Байерн ". 24-годишният централен защитник Марио Ермосо пък бе взет за 29 млн. евро от " Еспаньол ". Отбраната се укрепи и с Фелипе от " Порто ", притеглен за 20 млн. евро, и с Киърън Трипиър от " Тотнъм ", взет за 22 млн. евро. Двамата би трябвало да играят на мястото на напусналите като свободни сътрудници Диего Годин и Хуанфран.

В халфовата линия пристигна Маркос Йоренте (24 г.) от градския противник " Реал " за 30 млн. Ектор Ерера пък пристигна като свободен сътрудник. Очаква се те да поемат ролята на Родри, продаден за 70 млн. на " Манчестър С ". 

Освен огромните изходящи прехвърляния - на Гризман, Ернандес и Родри, " Атлетико " получи още над 40 млн. за Лусиано Вието, Желсон Мартинс, Роберто Олабе и Хоакин Муньос. За момента клубът е на облага от 70 млн. евро, като има клюки, че може да притегли и Хамес Родригес от " Реал ".

А Симеоне е оптимист за новия сезон:  " Преминаваме през сложен преход. Загубихме играчи, които са дали доста на клуба. Но задачата е " Атлетико " още веднъж да се бори за трофеи както до момента ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР