Когато 900-футов контейнеровоз удари моста Сан Франциско–Оукланд Бей през 2007

...
Когато 900-футов контейнеровоз удари моста Сан Франциско–Оукланд Бей през 2007
Коментари Харесай

Появява се дебат дали съвременните защити биха могли да спасят Балтиморския мост

Когато 900-футов контейнеровоз удари моста Сан Франциско–Оукланд Бей през 2007 година, дистанцията остана неподвижно и никой не почина нито на кораба, нито на автомагистрала от горната страна.

Опорите на моста бяха предпазени от защитна система от бетон и други материали, която беше конфигурирана, с цел да поеме сходни удари. И в този момент провокира въпроса: Възможно ли е такава система — или други като нея — да са избавили моста Франсис Скот Кий в Балтимор?

Някои специалисти споделят да.

Шериф Ел-Тавил, професор по инженерство в Мичиганския университет, сподели, че има няколко ограничения за сигурност, които „ биха създали голяма разлика “, в случай че бяха въведени във вторник сутринта, когато товарен транспортен съд се блъсна в моста и аргументи колапса му.

El-Tawil сподели, че защитна система може да е смекчила удара на дългия 985 фута транспортен съд. Пилоти, закотвени към дъното на реката, известни като делфини, са друга мярка, която би могла да помогне за отклоняването на контейнеровозния транспортен съд Dali. И още една евентуална...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР