Кога електронният билет ще замени хартиения в столичния транспорт? Системата

...
Кога електронният билет ще замени хартиения в столичния транспорт? Системата
Коментари Харесай

Кога електронният билет ще замени хартиения в столичния транспорт?

Кога електронният билет ще размени хартиения в столичния превоз? Системата за електронно таксуване в столичния градски превоз няма да е подготвена за началото на 2019-а година. Това излиза наяве дни, откакто още веднъж беше спряна процедурата по желание на реализатор поради обжалване от страна на претенденти. Пред Дарик шефът на Центъра за градска подвижност Христиан Петров съобщи, че всяка една тъжба забавя работата по основаването на билет системата. Според него обжалването  е за компаниите да печелят още време за своите планове.

В края на 2016-а година локалната власт в София разгласи, че до две години праща хартиения билет в историята. Първоначално въвеждането на билет системата щеше да коства 20 млн. лв..
С рокадите в ЦГМ  обаче цената скочи на 88 млн. лв.. Обяснението беше, че планът е напълно друг и ще проработи при започване на 2019-а година . През лятото сдружението пусна социална поръчка за избор на реализатор , която бързо беше спряна поради тъжби на претенденти.

В началото на този месец от „ Центъра за градска подвижност ” направиха втори опит, само че и той се оказа несполучлив, тъй като процедурата още веднъж е спряна поради тъжби . На процедура това забавя и въвеждането на цифрово таксуване за публичното пътешестване в София, стана ясно от думите на шефа на ЦГМ Христиан Петров. " Те имат към 18 месеца за създаване на системата и всяка тъжба избутва с най-малко месец напред времео за построяването ", изясни Петров.

На въпрос дали това значи, че първичното заричане за началото на 2019 година е невероятно да бъде спазено, Петров отговори: " Това, което ви казахме, е какъв брой време е нужно. Но като има закъснение с месец от обжалване, тогава се мести и срокът за самото създаване на системата ", сподели шефът на ЦГМ.

Когато поръчката още веднъж бъде пусната, претендентите ще имат единствено пет дни да подадат своите документи . Досега ЦГМ даваше оптималното време по закон – 60 дни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР