Кое е по-рисково за България и за Европа според българското

...
Кое е по-рисково за България и за Европа според българското
Коментари Харесай

„Референдум” по БНТ 1 със специално проучване: Кое е по-рисково за България и за Европа – отказ от руските енергийни източници или продължаване на енергийната зависимост от Русия?

Кое е по-рисково за България и за Европа съгласно българското общество – отвод от съветските енергийни източници или продължение на енергийната взаимозависимост от Русия? Отговорите на този въпрос даде специфичното изследване на социологическата организация „ Алфа Рисърч “ за Българска национална телевизия и предаването „ Референдум " на 8 март (вторник).

Според данните от допитването, 41.5% от българското общество считат, че отводът от съветските енергийни източници има по-голям риск както за България, по този начин и за Европа. С съвсем незначителна разлика – 42.1% от хората, взели участие в изследването, смятат, че продължаването на енергийната взаимозависимост от Русия носи по-сериозни последици, а 16.4% споделят, че не могат да преценяват и остават без мнение.

Гости на Добрина Чешмеджиева в студиото на „ Референдум “ на 8 март бяха Светослав Иванов – ръководител на Българската асоциация " Природен газ ", Младен Митев – ръководител на Българското нуклеарно сдружение, Руслан Стефанов – основен икономист на Център за проучване на демокрацията, Балин Балинов – „ Грийнпийс България “ и Боян Рашев – специалист в ръководството на енергийни запаси и първични материали.

Гледайте цялото предаване

Гледайте „ Референдум “ всеки вторник от 21:00 ч. по Българска национална телевизия 1
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР