Кое е общото между италианската столица Рим и втория по

...
Кое е общото между италианската столица Рим и втория по
Коментари Харесай

Британски вестник сравни Пловдив с Рим

Кое е общото сред италианската столица Рим и втория по величина български град Пловдив?

Британският вестник " Сън " дефинира Пловдив като почтена опция на " безконечния град " поради добре непокътнатата архитектура от римската ера. Според британското издание преимущество са доста по-бюджетните благоприятни условия за посещаване на българската дестинация без тълпи от туристи.

" Вечният " европейски град, двойник на Рим - по този начин Райън Грей от вестник " Сън " разказва Пловдив в обявата си. Според журналиста, туристите към този момент избират различни места на международните дестинации, които ще им донесат същите прекарвания. А поради археологическото си завещание, Пловдив е все по-търсен.

" Много по-евтино е от други европейски градове, само че има същата атмосфера и просвета, знаете – един от най-старите живи градове в Европа. Поради тази повода хората би трябвало да имат опция да го посетят и да имат неповторимо прекарване, каквото може би, не биха могли да получат на никое място другаде в Европа. Не съм посещавал Пловдив, само че откакто направих изследване поради публикацията, несъмнено Пловдив е в моя лист тук-там, които възнамерявам да посетя ", споделя Райън Грей - публицист, вестник „ Сън “.

Чуждестранни туристи в Пловдив има и през зимата, означават уредниците на безплатните обиколки на археологическите обекти и забележителности.

" Хората си имат интерес към града, може би е поради историята, може би е поради типа му, може би им припомня за нещо. Хората са постоянно заинтригувани като споделим, че при започване на тура ще посетим много остатъци от римския интервал и по тази причина се стараем те да съумеят да ги видят ", разяснява Александър Филипов - Free Plovdiv Tour.

Античния спектакъл, Римският стадион, Одеонът и форумът на Филипопол са измежду притегателните места за пътешествениците. За Мишел от Австралия сравнението с Рим не е изненада.

" Аз работя като инженер в Австралия и решенията на римляните в тази тенденция ми направиха мощно усещане, забавно ми е всичко, обвързвано с всекидневието, обществените здания и инфраструктурата и в действителност усетих същия дух, когато дойдох. Има страхотна атмосфера, хората са другарски настроени. Може да видиш, че стопанската система е добре развита, градът е добре организиран, по тази причина не ме учудва този паралел ", счита Мишел Кинг от Австралия.

Цените на услугите в хотелите и заведенията за хранене също са от голяма важност за туристите.

" Италия е малко по-скъпа дестинация. Например - в ресторанта, в случай че на масата написа 10 евро, може да се окаже, че би трябвало да дадеш 50 евро, би трябвало да се внимава. Докато в България хората са по-честни и цените са допустими ", показа Габриел от Австрия.

Според шефа на летището, 40 % от идващите пасажери на аеропорта идват за туризъм, като нискотарифните компании дават и огромни отстъпки за полети до Пловдив.

" Диапазонът е от 15-20 евро – това са промоциите, които вършат тези компании до порядъка някъде от към 200 евро, което спрямо много от самолетните компании е доста по-ниска цена ", съобщи Дойчин Ангелов- ръководител на борда на шефовете на летище Пловдив.

Тази година следва възобновяване на полетите от летище Пловдив до Тел Авив, Истанбул, Милано и Рим, като упованията са за в допълнение нарастване на туристическите визити.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР