Кое е общото между филма Бодигард и управлението на държавата

...
Кое е общото между филма Бодигард и управлението на държавата
Коментари Харесай

Азбучник на българския хаос: БОДИГАРД

Кое е общото сред кино лентата „ Бодигард ” и ръководството на страната ни?
През 1992 година „ Бодигард ”, филм на режисьора Мик Джаксън и с присъединяване на Кевин Костнър и Уитни Хюстън, макар огромните упоритости на снимачния екип, съумява да завоюва единствено антинаградата „ Златната малинка ”. Но за сметка на това облагите му надвишават 400 милиона $.
През 2001 година някогашният телохранител на Тодор Живков Бойко Борисов става основен секретар на Министерство на вътрешните работи, след това основава партия Герб, става кмет на София и в продължение на три мандата/макар и непълни/ е министър- ръководител на България. През това време страната ни дефинитивно затвърди своето последно място по витален стандарт в Европа, на последно място сме в Стария континент сме и по дълготрайност на живота, на едно от последните места в света по независимост на словото и медиите. През това време България продължи да опустява и към този момент е надалеч под 7 милиона, а задграничните вложители напущат страната поради безвластие, корупция и рекет. За своите „ достижения ” Бойко Борисов получи българския вид на „ Златната малинка ” – Златния скункс. В същото време по голям брой български и задгранични изявления неговите на доближените му активи стремглаво порастват.
Отговорът на въпроса първоначално е – филмът „ Бодигард ” и ръководството на страната България са с ниско качество и висока възвращаемост за тези, които ги ръководят. Да не пропуснем и още една аналогия – и двамата съществени герои остават живи до края. Става дума за този на Кевин Костнър, както и за Бойко Борисов, който без значение от множеството клюки и закани се радва на положително здраве и продължава постоянно да вкарва голове за обичания си тим на „ бистришките тигри ”.
Вторият от двамата е към момента незасегнат освен физически, само че и правосъдно. Независимо от множеството кавги, като този с убийството на Тодор Чакъра, „ Ало, Ваньо ”, отчетите на американските посланици Джон Байърли, Нанси Макълдауни, на обществениците Джеф Стайн и Юрген Рот.
Не по този начин заставам нещата обаче с множеството телохранители, паднали героичен в битката за в началото струпване на капитала, приказваме по времето, когато Бойко Борисов към този момент е на власт. Нека споменем някои от по-изизвестните имена – Фатик, Косьо Самоковеца, Бай Миле, Димитрий Минев – Руснака, Георги Илиев, Васил Илиев и други.
В същото време обаче в българската политика телохранителите, техните телохранители и на техните телохранители телохранителите са запазена марка. В момента министър на вътрешните работи е Младен Маринов, някогашен водач и бодигард на една знакова незаконна фигура – Мето Илиенски. Очевидно телохранителите у нас биват избирани и се задържат в ръководството, тъй като огромна част от природонаселението на България има сходни народопсихологически черти.
Да се видели другаде в Европа, в това число и на Балканите, отпред на страната да се пъчи някогашен телохранител?
 
Автор: Калин Илиев
……………….
" Азбучник на българския безпорядък ” съставлява поредност от мнения, чиито наименования следват последователността на буквите в българската писменост. Подобен метод има упоритостта да очертае оптимално необятен кръг от тематики, като открие техните връзки сред буквите, думите и словото през хаоса на Прехода. Другите текстове от поредицата четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР