Коди Милър-Макинтайър и Баскония се върнаха към победите в Евролигата.

...
Коди Милър-Макинтайър и Баскония се върнаха към победите в Евролигата.
Коментари Харесай

Коди Милър-Макинтайър записа шестия си дабъл-дабъл за сезона при успеха на Баскония над АЛБА Берлин

Коди Милър-Макинтайър и Баскония се върнаха към успехите в Евролигата. Американецът с български паспорт и неговите съотборници надиграха АЛБА Берлин с 88:71 в мач от 28-ия кръг във „ Фернандо Буеса Арена “.

Милър-Макинтайър откри място в стартовата петица и бе измежду основните герои за триумфа на баските.

Американският гард записа шестия си дабъл-дабъл за сезона. Той приключи мача с 14 точки, 10 асистенции и 3 откраднати топки за 31 минути, прекарани на паркета. При стрелбата си той бе 5/6 от междинна отдалеченост, 1/1 оттатък дъгата и 1/1 от линията за осъществяване на наказателни удари.

„ Щастлив съм, че спечелихме, това е най-важното. Въпреки това направихме доста неточности в отбрана, в това число доста пропуски, в това число и аз. Трябва да почистим тези проблеми “, сподели Милър-Макинтайър.

Той беше сериозен към тима си през втората четвърт, когато АЛБА съумя да понижи изоставането си. Все отново Баскония реагира след почивката, като изкова триумфа в третата част и в последна сметка завоюва удобно.

Чима Монеке се разписа с 16 точки за отбора от Витория-Гастейс, Ваня Маринкович приключи с 15.

Мат Томас и Калифа Коумадже отвърнаха с по 12 точки за АЛБА. Елиас Рапиек добави 11, Яни Ветсел има 10.

" Важно е да имаме вяра и да се борим. Най-важна е успеха. Някои играчи ще се възстановят малко и имаме потребност те да бъдат доста по-добри за идващите мачове. Важно е да имаме вяра и да се борим. Това е, което би трябвало да създадем “, сподели старши треньорът на Баскония Душко Иванович.

Треньорът на АЛБА Берлин беше удовлетворен от напъните на тима, макар обстоятелството, че немският тим претърпя пета поредна загуба и общо 23-та в Евролигата този сезон.

„ Справихме се добре, с положителни старания, върнахме се два или три пъти в мача и това е, което можем да желаяме от един тим – да се борим и да се връщаме всякога, когато можем “, сподели Гонзалес.

Испанците се придвижиха до осмото място във краткотрайното класиране с 15 победи и 13 загуби, а играчите на Гонзалес се намират на нежеланата 18-та позиция със единствено 5 триумфа и 23 провали. На 14 март (четвъртък) баските ще бъдат домакини на Армани Олимпия Милано, до момента в който АЛБА ще одобри Монако.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР