КОД е единствената партия в България, която застава зад производителите,

...
КОД е единствената партия в България, която застава зад производителите,
Коментари Харесай

Петър Москов, КОД: Войната с бизнеса и производителите ни закотвя в социализъм и бедност

КОД е единствената партия в България, която застава зад производителите, бизнесмените, зад дребния и междинния бизнес и свободната стопанска самодейност. Това са хората, които изкарват парите на България. Това са хората чийто труд и подготвеност да рискуват и да поемат отговорност могат да създадат българите по-богати.

В последните години държавните управления водят неприятни, неправилни, социалистически политики, а резултатът е слаба стопанска система, понижаване на производството, влошено качество и недостиг и все по-бедни консуматори. Днешното обезценяване на парите, скокът на цените, инфлацията и опасността от банкрути пред доста компании, изискуем на социалистическото състезание в последния парламент сред ГЕРБ, ПП/ДБ и Българска социалистическа партия по наддаване какъв брой пари ще раздадат от нашите налози. Сега пък социалистите от държавното управление на Радев желаят таван на цените и 33% углавен налог за компаниите. Това е социализъм от предишния век и ще докара до нови банкрути и още по-слаба стопанска система.

Да вземеш 33% от приходите на честни производители и търговци, които са възнамерявали с тях разгръщане на бизнеса, вложения, разкриване на нови работни места, с цел да ги раздадеш като помощи на доближени компании, като Лукойл, да вземем за пример, е не просто неправилна политика, това е наказване за здравия, можещия, самостоятелния от страната бизнес. Лявата, социалистическата страна постоянно води война с бизнеса. Любовта на левите към раздаването на пари, освен блокира стопанската система, само че и създава голяма корупция. Защото корупцията процъфтява към раздаването на нашите налози. С нашите пари те всяка година усилват армията от държавни служители, а с управническите си решения за същия интервал убиват над 100 000 самостоятелни компании, които изкарват заплатите на тези служители. През последните години са спрели да съществуват над 30% от селскостопанските производители.

Единственото решение е неотложно прекъсване на социализма в стопанската система.

1.КОД е за неотложно освобождение на пазара и производството от ненужна интервенция на страната.
2.Никакво административно контролиране на цените, без тавани и спомагателни наказателни налози
3.Насърчаване на частната стопанска самодейност посредством Единен указател с условия към бизнеса, ясни правила и унищожаване на чиновническия произвол.
4.Премахване на новите леви зелени налози, които безмислено усилват цените на енергоносителите, довеждат производителите до банкрут, унищожават стопанската система и пълнят джобовете на олигархията.

Дясното ръководство основава условия за конкуренция и разгръщане на бизнеса, с изключително внимание към дребните и междинните бизнесмени. В основата на дясното схващане е, че точно производителите, бизнесмените и пазара създават парите и вършат едно общество богато и проспериращо. Това са парите, които устоят обществената среда и обезпечават развиване на инфраструктура, обучение, опазване на здравето и сигурност. Тези пари не ги обезпечават политиците с партийните си решения, те единствено ги харчат, а левите политици ги харчат неправилно и в ущърб на жителите. Това потвърдиха последните ръководства и на ГЕРБ, и на Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, и на служебните държавни управления на Радев.

КОД е изрично против всевъзможен социализъм в стопанската система, съобщи Москов. Спираме спомагателните налози, без значение по какъв начин ще ги назовават. Няма никаква взаимност, съгласно него, в това да убиеш едно читаво и крепко произвеждане с спомагателен налог, с цел да дадеш тези пари на несръчен, само че доближен бизнес, който в естествен пазарен климат би банкрутирал. КОД е за обезпечаване на мира и почтена среда за бизнеса.

КОД е против новите зелени налози, които безмислено усилват цените на енергоносителите, унищожават стопанската система, довеждат производителите до банкрут и пълнят джобовете на олигархията. КОД е за създаване и потребление на лични енергоносители, което съгласно Москов ще обезпечи и толкоз значимата самостоятелност на българската стопанска система.

КОД е за дясно ръководство, което да обезпечи мощна и самостоятелна българска стопанска система и разрастващо се произвеждане и доста работни места, богати жители и високо качество на живот с висококачествено обучение, съвременно опазване на здравето и обезпечена сигурност.

 2023-04-02_Izbori.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР