Коалицията Сърбия не трябва да спира е спечелила убедителна победа

...
Коалицията Сърбия не трябва да спира е спечелила убедителна победа
Коментари Харесай

Вучич обяви победа и на балотажа

Коалицията " Сърбия не би трябвало да стопира " е спечелила безапелационна победа на балотажа както на градско, по този начин и на републиканско равнище. Това разгласи лидерът на обединението Александър Вучич в послание от предизборния щаб в Белград, съобщи Българска национална телевизия. 

Избирателната интензивност е била към 43% на национално равнище и 41,64 % на равнище Белград, сподели Вучич. В изборните секции в цяла Сърбия, добави той, процентът на поддръжка за листата " Сърбия не би трябвало да стопира " се е нараснал с 10 до 30 %, до момента в който в девет секции изборната интензивност е по-висока или същата като преди 13 дни.

Според Александър Вучич към момента няма данни от три изборни секции, като съгласно пристигналите данни листата " Сърбия не би трябвало да стопира " е спечелила 69,5 % от гласовете, соцпартията 5,83 %, Съюзът на войводинските унгарци 6,46 %, " Сърбия против насилието " 12 %.

В Белград " Сърбия не би трябвало да стопира " завоюва 64,49 % от гласовете според окончателните резултати, добави Вучич. Опозиционната коалиция " Сърбия против насилието " е на второ място със 17,7 %, " Ние сме гласът на народа " е на трето място със 7,5 %. На четвърто място са Милош Йованович и социалистите с към три %.

Председателят на Републиканската изборна комисия Владан Димитриевич съобщи, че вотът в 35-те столични изборни секции е протекъл умерено.

Междувременно на свое съвещание след вота РИК отхвърли възраженията на обединението " Сърбия против насилието ". Коалицията се разгласи против решенията на изборните комисии в 12 града.

Републиканската изборна комисия заяви, че гласуването за депутати ще бъде повторено на 2 януари в още осем изборни секции в пет общини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР