„Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Тази коалиция

...
„Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Тази коалиция
Коментари Харесай

Волен Сидеров: Коалицията може да продължи и без Валери Симеонов

„ Коалицията с ГЕРБ не зависи от Валери Симеонов. Тази коалиция може да продължи и без той да е премиер… Политиците сме сменят, животът продължава. Нищо не е изключено, всичко е допустимо с политиката”, разяснява водачът на „ Атака” Волен Сидеров по адрес на съдружния си сътрудник в „ Обединени патриоти” и ръководещата коалиция с ГЕРБ Валери Симеонов.

„ Коалицията с ГЕРБ изобщо не зависи от наличието на Симеонов в правителството”, уточни още той.

Симеонов назова съветския патриарх Кирил „ второразрядно ченге от КГБ”, „ хитрец” и „ цигарен митрополит”, откакто Московската патриаршия разгласява видео от срещата на патриарх Кирил с президента Румен Радев, в което той приказва на президента с звук, който мнозина одобряват за недопустим.



„ Тук става дума за подигравка на православието, аз не пазя себе си. Единството на обединението не значи, че би трябвало да си разрешаваш всевъзможни взаимни отстъпки. С вярата взаимни отстъпки не се вършат. С тази религия ние сме оживели като народ, за тази религия сме се били. За тази религия сме подлагали главата на дръвника и този, който атакува тази религия, значи за мен, че той желае да продължи турското робство”, продължи Сидеров по адрес на Симеонов.

„ Недопустимо е към главата на най-голямата православна черква в света да се насочат такива обиди. Само за секунда си представете сходни думи да беше сподели вицепремиерът към основния равин на Израел – дали щеше още да е вицепремиер? С някои духовни глави може, с други – не може. За Русия е разрешено да се приказва всичко, да се гъбаркаш с нея дори е модно”, сподели още Сидеров.

„ Какъв звук е държал съветският патриарх”, попита той водещата на „ Лице в лице”.

„ Разбира се, че е възможно (поведението на съветския патриарх Кирил). Какво сподели той? Какъв беше тонът? Ла мажор? Ми минор? Си бемол минор? Защо да не се кара? (…) Беше ли ви обидно, когато френският дипломат се караше от студиата, размахваше пръст и ни споделяше по какъв начин да живеем? Защо не ви беше обидно, когато турският дипломат излизаше и обясняваше и се месеше в българската политика”, продължи Сидеров.

„ Какво е неверното в думите на патриарха? Той не се караше, той просто изрази неодобрение за това, че ние непрестанно неглижираме, последните години изключително, под въздействието на „ Америка за България” и впрочем соросоидни антибългарски и антихристиански организации, ролята на Русия в нашето Освобождение и в нашето Възраждане.

България се появи като народ, като нация с помощта на Руската империя, съобщи в студиото водачът на „ Атака”.

Вижте цялостния диалог във видеото:

-->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР