Коалицията Продължаваме промяната“ участва за първи път на парламентарните избори

...
Коалицията Продължаваме промяната“ участва за първи път на парламентарните избори
Коментари Харесай

Предизборни програми: Какво обещава „Продължаваме промяната“ след вота на 2 октомври


Коалицията „ Продължаваме промяната “ взе участие за първи път на парламентарните избори през ноември 2021 година. В рамките на 47-ото Народно заседание сформира държавно управление с „ Българска социалистическа партия за България “, „ ИТН “ и „ Демократична България “, а министър-председател бе Кирил Петков.

Върху този политическа основа политическата мощ построява предизборната си стратегия за вота на 2 октомври:

Финансова политика

Ниски равнища на обществен дълг, без смяна в данъчната политика и понижаване на административната тежест са измежду главните оферти на Политическа партия във финансовата политика. Ще бъде осъществен обзор на концесионните такси.

От политическата мощ желаят 50 на 100 от средствата от европейските стратегии би трябвало да се насочат към Северна България, да се подсигурява бистрота, надзор и конкурентен принцип за даване на европейско финансиране и продължение на процеса на присъединение към еврозоната.

Икономика

Политическа партия откроява смисъла на избора на самостоятелни и способени членове на водещите регулатори – Комисия за защита на конкуренцията, Българската национална банка и Комисията за финансов контрол. Като принцип залага намаляването на намесата на страната в стопанската система.

Според Политическа партия би трябвало да се даде опция пенсионните фондове от втори и трети дирек да влагат по-лесно в Алтернативни капиталови фондове при съществуването на механизми за отбрана на вложителите.

Предвиждат и построяването на индустриални паркове и зони на база на действителен пазарен интерес от вложители.

Социална политика

В обществен проект от „ Продължаваме промяната “ залагат минималната работна заплата през 2023 година да доближи 860 лв.. Уточняват, че тя би трябвало да се пресмята по формула – 50% от междинната работна заплата.

Според Политическа партия би трябвало да бъде променено „ Швейцарското предписание “ при изчислението на пенсиите, като те да се индексират „ автоматизирано и съответно на икономическата конюнктура “.

Предлагат по-голямо финансиране за строителство на нови ясли и градини, с цел да се преодолее дефицита тук-там.

Геополитика

Присъединяване към Шенген, еврозоната и отбрана на националния интерес посредством Европейския съюз, плануват от „ Продължаваме промяната “. Политическа партия желае цялостна поддръжка за напъните на Украйна да отбрани своя суверенитет, както и интензивно присъединяване в процеса към преустановяване на войната.

Политическата мощ упорства за гарантиране на правата на българите в Северна Македония посредством Договора за добросъседство и преговорната рамка с Европейски Съюз.

Активна работа за отпадане на визите за Съединени американски щати посредством реализиране на цялостно осъществяване на техническите условия за включването в Програмата за безвизови пътувания е друга точка от програмата на „ Продължаваме промяната “.

Енергетика

Компенсации за бизнеса, приемане на формулировка за „ енергийна беднотия “, цени за цената на тока и газа и енергийноефективно възобновяване на жилищни и нежилищни здания, са част от ограниченията, заложени в енергетиката.

Според Политическа партия би трябвало да бъде непокътнат енергийният комплекс Марица-Изток, дълготрайни контракти за електрическа енергия на най-малко 80% от потреблението, свързване към пазара „ ден напред “ и в границите на деня с Румъния и Гърция, както и построяването н инфраструктура за предпазване на електрическа енергия.

В програмата заляга двойно нарастване на потенциала на газовото вместилище в Чирен до 2024 година, основаване на условия и развиване на геотермалната сила, създаване на нови нуклеарни мощности и възобновяване на авариралите мощности на ПАВЕЦ „ Чаира “.

Правосъдие

В бранша „ Правосъдие “ ще осъществена към този момент оповестената промяна в КПКОНПИ, като комисията ще се раздели в два органа. Тя ще има проверяващи функционалности, с цел да „ търси отговорност от политически персони, взели участие в корупционни практики “.

В рамките на идващото Народно заседание „ Продължаваме промяната “ желае да бъде признат законопроекта за механизъм за без значение следствие на основния прокурор и заместниците му, да се вкара правосъден надзор върху отводите на прокуратурата да образува досъдебни производства за корупционни и тежки закононарушения, както и да се обезпечи инцидентното систематизиране на делата.

Също по този начин желаят да се ограничи безсрочното командироване на съдии, прокурори и следователи, да се понижи таксата върху цената на желае по някои цивилен каузи и надзор върху частните правосъдни реализатори.

Образование

От „ Продължаваме промяната “ оферират учебниците до 12 клас да бъдат безвъзмездни, а учителските заплати да доближат равнище от 125% по отношение на междинната заплата. Според политическата мощ е нужно да се приложи по-ефективна система за поддръжка на новопостъпилите учители в първите 3 години след назначението им.

В сферата на висшето обучение плануват увеличение на размера на докторантските стипендии до 2 минимални работни заплати. Предвиждат възстановяване на материалната база и актуализация на образователните стратегии в съгласуваност с бизнеса за привличане на студентите в специалности с потвърден дефицит на фрагменти на пазара на труда,

Регионална политика и инфраструктура

Според Политическа партия у нас би трябвало да бъдат въведени „ немските условия за пътно строителство, в това число стандартите за настоящ ремонт и поддръжка “.

Отбелязват като нужда довършването на стратегически пътни планове:
  • възлагане проектирането на тунела през Петрохан и тунела при Шипка,
  • дотъкмяване на проектирането на автомагистрала „ Хемус “,
  • планиране на продължението на автомагистрала „ Черно море “ от турската до румънската граница,
  • продължение на строителството на автомагистрала „ Европа “ и „ Видин-Ботевград “,
  • решение без загуба на средства за сектора от Автомагистрала „ Струма “ през Кресненското дефиле,
  • построяването на още 5 моста над река Дунав.

От „ Продължаваме промяната “ оферират закупуването на 60 нови влака до 2026 година.

Здравеопазване

Увеличение на броя екипи и потреблението на хеликоптери е една от ограниченията в незабавната здравна помощ. Политическата мощ планува нарастване на профилактичните прегледи и проучвания.

От Политическа партия дават обещание да продължат политиката за нарастване на заплатите на лекарите, а в това време да понижат директните доплащания от пациентите за болнично лекуване, медикаменти и медицински произведения.

Обществен ред (МВР)

Като цели в региона на вътрешните работи Политическа партия откроява усилването на полицейското наличие в обитаемоте места, повишението на пътната сигурност и въвеждането на правила за подбора и кариерното развиване в ДАНС.

Открояват потребността от взаимоотношение сред Министерство на вътрешните работи, Европейската прокуратура и Прокуратурата на Република България.

Предвиждат засилен надзор на прекосяването през граничните пунктове и ново техническо съоръжение за гранично наблюдаване.

Отбрана

В рамките на идващ мандат ще бъдат осъществени плановете за създаване на тежка механизирана бригада, ще бъде ускорена процедурата по асимилиране на нови бронирани машини, както и тази за многоцелевите изтребители. Ще се приключи и главната рационализация на Военноморските сили.

Ще бъде приспособен моделът за кариерно развиване на военнослужещите за попълване на вакантните места.

Пълната стратегия на „ Продължаваме промяната “ –.

В седмицата преди изборите ще представим стратегиите на политическите сили, които се чака да са в идващото 48-о Народно заседание, съгласно проучванията на социологическите организации, с които работи bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР