Коалицията ПП-ДБ печели изборите в София и големите градове на

...
Коалицията ПП-ДБ печели изборите в София и големите градове на
Коментари Харесай

ГЕРБ губи катастрофално от ПП/ДБ в София

Коалицията ПП-ДБ печели изборите в София и огромните градове на страната, сочат данните от Екзит пола на „ Галъп “ към 19 часа в изборния ден. ГЕРБ е първа политическа мощ в по-малките градове, а Движение за права и свободи печели вота по селата.

Според данните към 19 часа на Екзит пола ПП-ДБ печели към 40% от вота на софиянци. Следват ГЕРБ/СДС с 23%, Възраждане с 12% и Българска социалистическа партия с 8%. В огромните регионални градове ПП-ДБ взима към 29% от вота на локалните поданици, до момента в който ГЕРБ/СДС взима 24%. На трето място е „ Възраждане “ с 17% и Българска социалистическа партия с 11%.

В по-малките градове изборите печели ГЕРБ с 25%, следват ПП-ДБ с 19%, Българска социалистическа партия – 16%, Движение за права и свободи – 14% и „ Възраждане “ - 12%. В селата първа политическа мощ е Движение за права и свободи с 31% от вота, следват ГЕРБ/СДС с 23%, Българска социалистическа партия – 13%, ПП-ДБ – 12% и Възраждане – 9%.

Що се отнася до резултатите по учебен статус, измежду хората с висше и полувисше обучение първа мощ е ПП-ДБ с 34% от вота, следват ГЕРБ/СДС с 23%, „ Възраждане “ 14% и Българска социалистическа партия с 9%. Сред хората със приблизително обучение любимец е ГЕРБ/СДС с 26%, следвани от ПП-ДБ с 18%, Българска социалистическа партия – 15%, „ Възраждане “ с 13% и Движение за права и свободи също с 13%. Хората с главно и по-ниско обучение са предпочели Движение за права и свободи - 50%, следвани от Българска социалистическа партия – 15%, ГЕРБ/СДС – 14% и „ Възраждане “ - 7%.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР